Tämä ohje on passeli
halkaisijaltaan 26 cm vuokaan.
Pohjaan:
200 g kylmää voita,
paloiteltuna
2,5 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3rkl sokeria
1 tl
vaniliinisokeria
ripaus suolaa
1 rkl kylmää vettä
Laita uuni lämpeämään 175
asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Taikinasta
tulee murumaista. Lisää lopuksi kylmä vesi ja painele taikina piirakkavuoan
pohjalle. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun teet piirakan täytteen.
Kinuski:
50 g voita
2 dl kermaa
2 dl
fariinisokeria
Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna porista matalalla
lämmöllä noin 10 minuuttia.
Täyte:
noin 800 g omenoita
1-2 rkl
kanelia
(2 rkl fariinisokeria)
Pese ja lohko omenat. Sekoita
joukkoon kaneli, (fariinisokeri) ja kinuski. Mun keräämät omput olivat niin
happamia, että meni naama ihan suikerolle. Siksi heivasin omenoiden
joukkoon vielä pari ylimääräistä ruokalusikallista fariinisokeria. Tämän voi siis
jättää pois, jos käytät piirakassasi makeampaa omenalajiketta.
Kaada täyte piirakkapohjan päälle
ja paista uunin keskiosassa noin 50 minuuttia.
Tiktoktiktok... "Olisit jo valmis!!!" |
Crumble:
1 dl vehnäjauhoja
1 dl
grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 rkl fariinisokeria
50 g voita
Nypi
ainekset muruseksi ja levitä leivinpaperille. Paista uunipellillä uunin
keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes crumble on saanut kullanruskean värin.
Kaada crumble lopuksi piirakan päälle. ROUSK! Tämä koko komeus nautiskellaan
vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa.
Parahimpia herkkuhetkiä
pimeneviin iltoihin!
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti