maanantai 24. kesäkuuta 2013

Popcorn cupcakes



Kesäisin huvipuistot avaavat ovensa, ja lapset pääsevät temmeltämään tukka putkella hurjissa laitteissa. Huvipuistoihin kuuluu vemputusten lisäksi tietenkin myös kaikki lasten herkut, kuten popcornit. Siitä se ajatus sitten lähti.. Miksei yhdistäisi kahta hyvää, ja tekisi jotain Todella Hyvää?! Nämä kakkuset menevät taatusti kaupaksi niin lasten kuin lasten mielistenkin kesteillä. Näiden nauttimisen jälkeen en tosin voisi suositella kenellekään mitään keinutuolia hurjempia menopelejä kokeiltavaksi ;)
Käytin ohjeeseen karemellisoituja popcorneja (saa kaupasta), mutta voit vallan hyvin käyttää ohjeeseen ihan tavallisiakin popcorneja. Voisin melkeinpä oikeastaan suositellakin, että käyttäisit normaaleja poppareita, sillä nuo maustetut eivät mielestäni maistuneet ihan niin paljon aidoilta poppareilta kuin olisin toivonut.

Taikinaan (n. 14 keskikokoista kuppikakkua):
1 pussi popcorneja (valmista pussin ohjeen mukaan)
2 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 dl kermaa
3 tl suolaa
60 g voita sulatettuna

Lomalta paluun kunniaksi ensimmäinen erä piti käristää :D
Valmista kinuski. Lämmitä kerma liedellä ja sekoita joukkoon puolet valmiista poppareista. Lisää joukkoon suola. Kun popperit ovat sulaneet kerman joukkoon, nosta kattila pois liedeltä. Lisää seoksen joukkoon valmis kinuski. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Nostele jauhoseos vaahdon joukkoon. Lisää taikinaan sulatettu voi, kerma-poppariseos ja puolet jäljellä olevista poppareista. Nostele taikina varovasti tasaiseksi taikinaksi. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia (huom! ole tarkkana paistoajan kanssa, sillä se voi vaihdella uunien mukaan. Tarkkaile kakkuja paiston aikana.) Anna kakkujen jäähtyä.

Valmista kuorrutus:
125 g huoneenlämpöistä voita
75 g tomusokeria
2 keltuaista
2 rkl kinuskikastiketta
ripaus suolaa
Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon. Lisää lopuksi kinuskikastike ja suola, ja vatkaa tasaiseksi. Pursottele kuppikakkujen päälle ja koristele kakut poppareilla. 

Jos et ole huvipuistolaitteiden ystävä, voit nauttia palan hulvattomuutta näillä kakkusilla! :)

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti