sunnuntai 25. elokuuta 2013

Suklaakakkupohja (ohje 18 cm vuokaan)



2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
50 voita, sulatettuna
1,5 dl maitoa (kevyt tai täys)
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
¼ tl suolaa
Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat voilla tai margariinilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos jauhot vaikuttavat kokkareisilta, siivilöi ne. Sulata voi ja sekoita se maidon joukkoon. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahdon sekaan varovasti nostellen. Lisää lopuksi voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 40-50 minuuttia. Jos kakku alkaa tummua pinnasta liikaa, voit peittää sen leivinpaperilla. Älä kuitenkaan avaa uuniluukkua ensimmäisen 20 minuutin aikana, sillä muuten kakku voi lässähtää. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin leikkaat sen kerroksiin.
Täytä, koristele ja nauti!

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti