keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Summer sizzler

Kuuma, kuumempi, kuumin. Ilmat ovat suosineet tänä kesänä, ja lämpöä on riittänyt. Lämpiminä päivinä on tärkeä pitää huoli nesteytyksestä. Tämä raikas inkiväärijuoma sopii  loistavasti hellepäivien piristykseksi. Voit sekoittaa mehun normaaliin veteen tai vichyyn. Voit myös käyttää tätä mehutiivistettä pohjana booleille tai drinkeille (suosittelen tämän kanssa vaaleaa rommia tai giniä). Käytitpä mehupohjaa mihin vain, tärkeintä on, että tarjoilet tämän ihanuuden jääkylmänä!

Tarvitset (8 dl valmista mehutiivistettä):
iso pala tuoretta inkivääriä
4 limeä (mehu ja kuoret)
1 tl sitruunahappoa
2-3 dl sokeria
8 dl vettä

Pese limet huolella lämpimällä vedellä. Kuori limet (vain vihreä osa!) ja purista niistä mehut. Limejä kannattaa pyöritellä hetki pöytää vasten, jotta mehut irtoaisivat niistä paremmin. Yksi jippo limen mehustukseen on myös mikrottaminen;  laita limet kymmeneksi sekuniksi mikroon, ja niistä irtoaa lähes kaikki nesteet vaivatta. 
Laita kattilaan limen kuoret, vesi, sokeri ja kuorittu ja siivuttu inkivääri. Jos haluat mehusta makeaa, käytä enemmän sokeria. Itse pidän kirpakasta mausta, joten käytin juomaan vain 2 dl sokeria. Kiehuttele mehua liedellä matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kuori mehun päältä vaahdot pois, jos sitä syntyy keittämisen aikana. Siivilöi mehu ja lisää siihen limemehu. Anna jäähtyä. Jos pullotat mehun, pullota se hyvin puhdistettuihin, mielellään keitettyihin astioihin. Säilytä kylmässä.  Jos haluat kesäjuomaasi lisämaustetta, heitä sekaan kourallinen tuoretta minttua tarjoiltaessa.

Juoman sekoitussuhde noin 1:3.

Vinkki: Maista mehua ennen kuin pullotat sen. Näin pystyt vielä kustomoimaan mehun maun omaan suuhun sopivaksi.

Raikkaita juomahetkiä!

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti