tiistai 29. tammikuuta 2013

Turistipullat

Ai siis mitkä? 
Nämä olivat anopin tilauslistalla, ja niitähän oli kokeiltava heti. Hetken aikaa piti pohdiskella, että mistä pullasta oikein on kyse. Pienen brainstormauksen jälkeen saimme poikaystäväni kanssa mieleen, mitä nämä kakkuset oikein ovat. Molemmilla on hämärä muistikuva näistä vanhanajan herkuista, joita ei anopin mukaan "saa enää mistään". Ei ihmekään, ettei nämä ihan heti päähän pätkähtäneet.

Nämä nisut ovat aivan älyttömän makeita, eli yksi tällainen riittänee tyydyttämään päivän sokeritarpeet. Turistipullat ovat jotain pullan ja keksin rajamailta: päältä rapsakkaa, sisältä pehmeää.
Jos haluat ilahduttaa vanhempiasi tuulahduksella muistoja, tarjoa näitä! Saat palkinnoksi ehkä muutaman hauskan tarinan menneisyydestä :)

Pulliin (noin 20 keskikokoista tai 10 suurta):
2,5 dl piimää
125 g sulatettua margariinia 
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl soodaa
1 tl vaniliinisokeria
1 appelsiinin raastettu kuori

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää appelsiininkuori, piimä ja sulatettu margariini joukkoon ja sekoita. Nostele taikinasta ruokalusikalla kökkäreitä leivinpaperille. Jätä kekojen väliin runsaasti tilaa, sillä keot laajenevat uunissa jonkin verran. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.


Päälle:
appelsiininmehu
tomusokeria

TAI

vettä
mansikkatomusokeria

Sekoita tomusokeri appelsiinimehun (tai veden) joukkoon ja päällystä pullien tasainen puoli tahnalla. Anna päällisen jähmettyä. Voit maustaa tomusokeria makusi mukaan. Mukaan voi raastaa sitruunankuorta tai ripauttaa pari tippaa vaikkapa karvasmanteliesanssia.

"Ai näitähän nää oliki!"

Rakkaudella,

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti