lauantai 27. syyskuuta 2014

Omena-puolukkapullat

Omppu ja puolukka ne yhtee soppii, tännää ne vietihin pullauskoppii!

Jälleen kerran fiilistellään syysherkuilla.Tämä perinteinen makupari on kuin toisilleen luotu, sillä puolukan hapokkuus tasapainottaa omppujen makeutta, ja näin molempien punaposkien mehevät maut syvenevät. Lisää parivaljakon kaveriksi vielä kanelia, niin saat mahtavan herkkutrion kasaan.

Pulliin (n. 24 keskikokoista pullaa):
1 annos pullataikinaa*

*Käytin taikinaan tällä kertaa rasvatonta maitoa ja vain yhden pussin kuivahiivaa. Pullat nousivat erittäin hyvin ja maistuivat erinomaisilta!
Jos haluat pullataikinaan intensiivisemmän maun, kuumenna maito, lisää siihen kardemummaa, kanelitanko ja puolikas pitkittäissuuntaan halkaistu vaniljatanko. Anna maidon jäähtyä ja maustua hetki. Maidon tulee kuitenkin olla kuumaa, kun kaadat sen taikinajuureen, sillä lämmin maito aktivoi hiivan. Jos käytät tuorehiivaa, voit antaa maidon jäähtyä kokonaan huoneenlämpöiseksi.
Ota vanilja- ja kanelitanko pois maidosta ennen kuin jatkat taikinan tekoa ohjeen mukaan.

Täyte:
6 dl tuoreita puolukoita
3-4 suomalaista makeaa omenaa
n. 1 dl sokeria (lisää sokeria omenoiden ja puolukoiden happamuuden mukaan)
2 tl kanelia

Survo puolukoiden rakennetta vähän rikki. Pilko sitten omenat puolukkasurvokseen. Lisää sokeri ja kaneli. Maista ja mausta oman maun mukaiseksi -> lisää tarvittaessa lisää sokeria tai kanelia.

Voiteluun:
kananmuna

Pyörittele pullataikinasta palloja. Anna niiden kohota leivinpaperilla vähintään 15 minuuttia ennen paistoa. Paina pullien keskiosaa sormilla tai lasin pohjalla littanaksi. Voitele pullat kananmunalla. Lisää kuoppaan noin reilu ruokalusikallinen täytettä. Paista pullia 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.

Viimeistele pullat tomusokerilla.

Rakkaudella,

Paula

Var så god och välj dig en pumpa. Nautiskelkaa ihanasta syksystä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti