sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Cocktail -palat


Sain viime jouluna kunnian järjestää perheelleeni joulujuhlan meillä. Tietenkin se tarkoitti myös sitä, että pääsin kokkaamaan jouluaterian koko köörille. Bliss! En halunnut tarjoilla perinteisiä jouluruokia, vaan päätin ottaa teemaksi rustiikin ranskalaisen keittiön, joka kohtasi suomalaisiakin makuja. Tarjolla meillä oli mm. ankkaa kahdella tapaa (confit ja a l´orange) ja suklaamoussea kirsikkakastikkeen kera.
Vieraat saapuivat matalaan majaamme pitkien ajomatkojen  päästä ja vieläpä porrastetusti. Siksi halusin tarjota jotain pientä naposteltavaa kaikille ennen varsinaista kattausta. Nämä alkupalat oli helppo valmistaa etukäteen, ja ne maistuivat erittäin hyvin kuohuvan kanssa. Helppoja, hyviä ja vaivattomia valmistaa. Kokeile ihmeessä!

Molempien palojen pohjana on mallasleipä. Tein leivän vuoassa, ja leikkasin siitä pitkittäisiä siivuja, joista painelin muotilla pieniä suupaloja.
Lohipalat:
1 prk creme fraichea
sitruunaa
100g + 100 g kylmäsavulohta
tilliä
1 kananmuna (tai vain keltuainen) keitettynä
suolaa
sitruunapippuria
mätiä (koristeluun)
Hienonna tilli ja kananmuna. Leikkaa lohi (100 g) pieniksi paloiksi. Sekoita aineet creme fraichen joukkoon.
Lisää mausteet ja maista. Fiksaa maku kohdilleen. Lusikoi leipien päälle ja koristele ennen h-hetkeä. Pilko toisesta osasta lohta pieniä siivuja koristeluun. Kuori sitruunasta pari siivua kuorta ja leikkaa niistä pieniä koristesiivuja. Kokoa koristeet niin, että lohipala tulee ensin, päälle mäti, sitten sitruunasiivu ja lopuksi pieni tillitukko.
 Lihapalat:
pippurinautaa (saa siivuina leikkelehyllystä
½ pkt ruohosipulituorejuustoa
½ paprika
paprikajauhetta
n. 5 cm pala purjoa
suolaa
persiljaa 
Leikkaa paprika todella pieniksi kuutioiksi. Jätä osa paloista sivuun koristelua varten. Pese purjo ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna persilja. Sekoita aineet tuorejuuston sekaan. Mausta paprikajauheella ja suolalla. Levitä täyte leipien päälle. Täytettä ei tarvitse olla paljon, ohut kerros riittää. Leikkaa lihasiivut puoliksi ja pyöritä niistä kauniita rullia leipien päälle. Koristele paprikakuutioilla ja persiljalla.

Nautinnollisia juhlahetkiä! 

Rakkaudella, 
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti