maanantai 3. maaliskuuta 2014

Läksiäispullat



Jos kaipaat jotain erilaista perinteisten laskiaispullien sijaan, kokeile näitä! Idea nähin pulliin lähti ihan rehellisesti siitä, että jääkaapinnurkat piti saada koluttua tyhjiksi. Olemme lähdössä reissuun, joten kaikki ylimääräiset maidot ja kananmunat piti saada tuhottua johonkin. Kermaa tai hilloa ei kaapissa ollut, joten ajattelin kyhäillä laskiaisajan Läksiäispullat kaikista kaappien jämäpaloista ;)

Läksiäispullat (noin 12 kpl):
1 annos pullataikinaa
Tee pullataikina ohjeen mukaan. Pyöritä pullista palloja ja anna niiden kohota hetki liinan alla ennnen paistamista. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista ohjeen mukaan.

suklaakiisseliin:
2 dl (täys)maitoa/kermaa
2 keltuaista
1 rkl sokeria
pala vaniljatankoa
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl maissitärkkelystä
Lämmitä maito, maissijauhot, kaakaojauhot  ja halkaistu vaniljatanko kattilassa lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kiisseli pois levyltä, kun se alkaa paksuuntua. Kaavi vaniljatangosta siemenet kiisseliin. Nappaa vaniljatanko talteen, voit maustaa sillä vaikkapa sokerin*. Sekoita vähän kuumaa maitoa keltuaisten joukkoon ja sekoita. Sekoita sitten keltuaiset maidon joukkoon koko ajan hyvin vatkaten. Jos keltuaisia ei vatkaa, ne menevät kokkeliksi kuumassa maidossa. Kuumenna seosta liedellä kunnes siitä tulee paksua. Anna kiisselin jäähtyä kokonaan ennen kuin teet täytteen.

Täyte:
100 g voita
50 g suklaata sulatettuna
iso kourallinen pähkinöitä rouhittuna
2 rkl tomusokeria
ripaus suolaa
suklaakiisseli
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää kiisseli joukkoon. Lisää sitten rouhitut pähkinät. Sulata suklaa. Lisää suklaa täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä hieman jääkaapissa ennen täyttöä.

Lisäksi:
pullan sisustaa
amarettoa
kookoshiutaleita
Halkaise pullat keskeltä kahtia. Nypi pullien pohjapaloista vähän sisustaa kulhoon. Kostuta pullapalat amaretolla ja lisää kookoshiutaleita. Täytä pullat massalla. Pursota suklaatäytettä pullien reunoille ja tökkää päälle kansipala. Tomuta pullien päälle hieman kaakaojauhetta ja tomusokeria.

Nämä pullat kuvastavat ehkä Suomen laskiaissäätä tänä vuonna - vähän ruskeaa ja vähän valkoista. Me ei lähdetä tänä vuonna pulkkamäkeen, vaan suunnataan nyt nokkamme kohti Tokiota! 

Sore dewa!

Rakkaudella,

Paula

*laita pesty ja kuivunut vaniljatanko sokeripurkkiin ja anna sokeirn maustua. Mitä kauemmin tanko on purkissa, sen vaniljaisempaa sokerista tulee! :)

1 kommentti:

  1. Olit ehdoton suosikkini Master Chefissä! Sulla on ihanan positiivinen asenne ja MC:stä huomasi että olet todella taitava:)
    -Selina

    VastaaPoista