torstai 20. maaliskuuta 2014

Peach jamalaide

Pahoitteluni pitkästä hiljaiselosta! Olen ollut tiukasti kiinni backpacker -elämässä, ja siksi bloginpäivittely on ollut hieman tahmeaa. Kun on koko ajan tien päällä, nettiyhteys ei olekaan enää niin selvä asia kuin kotosalla. Nyt olemme kuitenkin tyytyiväisinä mukavassa motellissa (!!!), jossa nettiyhteys toimii sujuvasti. Huoneestamme löytyi myös pikkuruinen liesi ja kattila. Tämä lämmitti mieltäni erittäin paljon, sillä löysin tänään kaupasta herkullisia keltaisia persikoita. Ensiksi luulin, että keltaiset unelmat olivat aprikooseja, mutta maistelun jälkeen totesin, että kyseessä täytyy sittenkin olla persikka (oli pakko googlettaa, että olisin täysin varma asiasta! :)). Kovista kokkausvieroitusoireista kärsivänä päätin laittaa padan heti porisemaan, ja tehdä meille iltapalaksi herkullista levitettä paahtoleipien päälle. En voi sanoa tämän levitteen olevan hilloa tai marmeladia, koska siinä on myös voita seassa. Siksipä nimesin sen jamalaideksi. Ehkä jamabutter olisi sittenkin ollut osuvampi nimi?! ;) Niin tai näin, setistä tuli niin maukasta, että se katosi hetkessä. Kotona kokkailisin jamalaidea ehdottomasti viikonloppubrunssille. Voit kokeilla ohjeeseen muitakin hedelmiä ja voit twistailla makuja lisäämällä joukkoon vaikkapa yrttejä (kannattaa kuitenkin kokeilla vain yhtä makukomboa kerrallaan). 

Jamalaideen:
3-4 kypsää persikkaa
appelsiini
3 rkl sokeria
1 dl vettä
25 g voita
Pese ja paloittele persikat. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori talteen. Purista appelsiinimehu kattilaan ja lisää persikat, appelsiininkuori ja vesi. Kiehuttele matalalla lämmöllä parikymmentä minuuttia tai kunnes persikat ovat pehmeitä. Kun seos on kiehunut kasaan, lisää sokeri ja voi. Tarkista maku. Jos kaipaat makuun hapokkuutta, lisää seokseen pari tippaa sitruunamehua. Anna levitteen jäähtyä. Tarjoile paahtoleivän päällä. 

Rakkaudella,

travelleri-Paula

p.s. Olen poikaystäväni kanssa kahden kuukauden reppureissulla. Tällä hetkellä ihmettelemme Uuden-Seelannin mielettömiä maisemia. Reilun viikon päästä suuntaamme nokkamme kohti Australiaa. Viimeistään sieltä lisää!

2 kommenttia:

  1. Oi, tämä saa todellakin ikävöimään kesää ja ihania persikoita! Pakko kyllä päästä kokeilemaan jossain vaiheessa. Hauskaa reissua teille sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Vilhelmiina, kiitos paljon! Ja eiköhän se kesä piakkoin Suomeenkin saavu :) Tätä reseptiä kannattaa kyllä kokeilla vaikka muidenkin hedelmien tai marjojen kanssa, jos persikat eivät näytä vielä tarpeeksi hemaisevilta ;)

      Poista