sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Syyskakku

Tämä kakku toimii oikein hyvin muinakin vuodenaikoina kuin syksynä, mutta nimesin kakun lähinnä sen ulkonäön perusteella.

Yhteen kakkuun:
1/2 annosta fondanttia päällystykseen ja koristeisiin TAI 250 g valmista sokerimassaa
maitoa tai mehua kostutukseen

Kreemi:
150 g voita
300 g tomusokeria
tilkka vettä

Tee kakkupohja, mousse ja fondant ohjeiden mukaan. Kakkukoristeet olisi hyvä tehdä vähintään paripäivää ennen kakun koristelua, sillä niiden pitää antaa kuivua. Leikkaa kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan. Kasaa kakku samaan irtopohjavuokaan jossa teit kakkupohjan. Vuoraa vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Leivinpaperi saa nousta vuoan reunoilta vähän yli, sillä kakku saattaa olla hieman korkeampi kuin vuoan reunat. 
Laita vuoan pohjalle yksi kerros kakkua ja kostuta se maidolla tai mehulla. Kaada päälle puolet moussesta. Tee sama toiselle kerroksille. Kakun viimeinen kerros on kakkupohja. Peitä kakku ja laita se jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi. Itse annan kakun vetäytyä aina yön yli, näin kakku kostuu ja hyytyy tasaisesti. 
Tee kreemi, kun aiot koristella kakun. Kreemi olisi hyvä tehdä huonennlämpöiseen voihin, sillä muuten kreemiä on tosi vaikea levittää kakun päälle. 
Vatkaa kreemin kaikki aineet sekaisin. Kreemistä pitäisi tulla vaaleaa ja vähän ilmavaa. 
Ota kakku pois jääkaapista (tasoita reuna). nosta kakku tarjoiluastialle, ja peittele se kreemillä. Kreemi toimii eristäjänä kostean kakun ja sokerimassan välillä. Näin sokeripäällystyksestä ei siis tule vetelän näköistä.

Värjää sokerimassa haluamallasi väreillä (sykseyiseen kakkuun kannattaa valita ruskan värit!). Kauli sokerimassa levyksi tomusokeroidulla alustalla, ja nosta se kakun päälle. Jos haluat tarkemat ohjeet kakun päällystämiseen, voit kurkata tänne
Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Rakkaudella, 
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti