maanantai 16. syyskuuta 2013

Pistaasikiemurat

Jos haluat kokeilla perinteisten korvpuustien sijaan jotain vähän uutta, testaa näitä! Helppoja, hyviä ja aika funkin näköisiä palleroita! 

Kiemuroihin (12 kpl):

1/2 annos pullataikinaa

Täyte: 

6 cl vahvaa kahvia
50 g voita 
1 dl kermaa
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
100g pistaasipähkinöitä/

mantelilastuja
suolaa
Tee pullataikina ohjeen mukaan. Laita kahvi, kerma, voi ja fariinisokeri kattilaan ja keitä kastiketta hetki kasaan. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon perunajauhot hyvin sekoittaen. Kun seos on jäähtynyt, lisä joukkoon tomusokeri. Paahda pistaasipähkinät tai mantelit pannulla kullanuskeiksi. Lisää pähkinöihin vähän suolaa. Rouhi pähkinät laudalla roheiksi paloiksi. Jaa kastike kahteen osaan ja sekoita puolet pähkinöistä kastikkeen joukkoon. Tämä seos tulee kiemuroiden sisään. Täytä ja rullaa kiemurat samaan tapaan kuin korvapuustit. Leikkaa pötkilöstä 12 rullaa ja laita rullat muffinssivuokaan. Voitele kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa 12-15 minuuttia. Kun pullat ovat jäähtyneet, kuorruta ne lopulla kastikkeella ja ripottele päälle pähkinöitä.
SLURPS!
Rakkaudella,

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti