5 nektariinia
1 sitruuna
2 dl sokeria
2 dl vettä
2 munaa, eroteltuna
2 dl kermaa
1,5 dl (rasvaista) rahkaa
3 liivatelehteä
Pese ja pilko nektariinit. Kuori
sitruunasta kuori ja purista siitä mehu. Laita nektariinit, sitruunanmehu- ja
kuori, sokeri ja vesi kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia
tai kunnes nektariinit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Ongi sitruunankuoret pois. Jos haluat, että
moussestasi tulee sileää, voit muussata seoksen sauvasekoittimella tasaiseksi.
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja liuota ne sitten tilkkaan kuumaa
vettä. Vatkaa vakuaiset, kerma ja keltuaiset vaahdoiksi erillisissä kulhoissa.
Lisää liivate ja nektariiniseos keltuaisten joukkoon, vatkaa sekaisin. Lisää
kerma ja rahka ja sekoita. (Jos seos on mielestäsi hapanta, voit lisätä moussen
joukkoon vielä sokeria makusi mukaan.) Nostele valkuaisvaahto lopuksi sekaan
varovasti nostellen. Näin mousse pysyy kuohkeana. Käytä kakun täytteenä tai
tarjoile sellaisenaan.
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti