maanantai 9. syyskuuta 2013

Nektariinimousse


5 nektariinia
1 sitruuna
2 dl sokeria
2 dl vettä
2 munaa, eroteltuna
2 dl kermaa 
1,5 dl (rasvaista) rahkaa
3 liivatelehteä
Pese ja pilko nektariinit. Kuori sitruunasta kuori ja purista siitä mehu. Laita nektariinit, sitruunanmehu- ja kuori, sokeri ja vesi kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes nektariinit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Ongi sitruunankuoret pois. Jos haluat, että moussestasi tulee sileää, voit muussata seoksen sauvasekoittimella tasaiseksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja liuota ne sitten tilkkaan kuumaa vettä. Vatkaa vakuaiset, kerma ja keltuaiset vaahdoiksi erillisissä kulhoissa. Lisää liivate ja nektariiniseos keltuaisten joukkoon, vatkaa sekaisin. Lisää kerma ja rahka ja sekoita. (Jos seos on mielestäsi hapanta, voit lisätä moussen joukkoon vielä sokeria makusi mukaan.) Nostele valkuaisvaahto lopuksi sekaan varovasti nostellen. Näin mousse pysyy kuohkeana. Käytä kakun täytteenä tai tarjoile sellaisenaan.

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti