torstai 26. kesäkuuta 2014

Choco Bites



Jälleen kerran minulle iski aivan järjetön leipomisvimma juuri silloin, kun kakkukaappini sisältö ammotti lähes tyhjyyttään. Mutta kun leipomuspuuska iskee, on pakko toimia. Onneksi kekseliäs leipuri kehittää reseptit omien kaappiensa myötäisiksi. Esimerkiksi tässä super-suklaisessa suklaakakussa ei ole yhtään suklaata - vain kaakaojauhetta. Silti koostumus on silkkisen suklainen, ja taltuttaa varmasti intohimoisemmankin suklaasiepon herkkuhimot :)


Yritin saada rouskutuntumaa kakkuun lisäämällä taikinaan ja päälliseen keksimuruja. Totta puhuakseni tämä kokeilu ei ollut niitä parhaimpiani, sillä keksit vettyivät taikinassa, ja tahdottu rouskutuntuma jäi puuttumaan. Kuorrutteen päällä keksit pysyvät rouheina ainakin ensimmäisenä tarjoilupäivänä, mutta parhaat rouskutukset saat kuitenkin käyttämällä taikinaan esimerkiksi macadamiapähkinöitä. Halutessasi voit lisätä taikinaan myös rouhittuja sulkaapaloja, mutta kuten sanottu, niitä ei välttämättä tarvita, sillä kakku on jo itsessään jätte suklainen.

Kakkupohjaan (yksi pellillinen):
2dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1tl suolaa
2 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
100 g mantelimassaa
0,5dl kermaa
1,5dl kahvia
4 cl amarettoa
150 g voita, paahdettuna*
kourallinen macadamiapähkinöitä, rouhittuna 

* Keitä voita kattilassa matalalla lämmöllä kunnes se alkaa ruskistua ja tuoksu muuttuu pähkinäiseksi. Tarkoitus on ruskistaa voin maitoproteiinit. Varo ruskistamasta liikaa, sillä muuten voi muuttuu kitkerän makuiseksi. Ruskistamiseen menee viitisen minuuttia.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos kaakaojauhe on kokkareista, jauhot kannattaa siivilöidä pari kertaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.  Sekoita amaretto ja kerma kahvin joukkoon. Lisää jauhot, kermakahvi ja voi vuorotellen kanamunavaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, ja voitele paperi öljyllä tai pehmeällä voilla. Kaada taikina pellille. Paista kakkupohjaa 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kuorrute:
2dl kaakaojauhetta
3 dl kahvia
3dl sokeria
vaniliinisokeria

 1 rkl siirappia
 50 g kylmää voita, paloiteltuna
 1,5 dl maissijauhoja
 1,5 dl vettä

 Sekoita kaakaojauhe, kahvi, sokerit ja siirappi kattilassa. Lämmitä seos kiehuvaksi. Sekoita maissijauhot veteen. Lisää seos kattilaan hyvin vatkaten. Lämmitä seos uudestaan kiehuvaksi. Seos saattaa paakkuuntua, mutta älä panikoi - se siliää, kun siihen lisätään voi. Kaada kuorrute kattilasta kulhoon ja lisää voi hyvin vatkaten. Peitä kulho kelmulla ja laita kylmään jäähtymään.

Täyte:
3 dl mustikkahilloa
2 limen mehu
kirch -likööriä
 
Sekoita täytteen aineet sekaisin. Lisää likööriä oman maun mukaan. Voit käyttää täytteeseen myös muuta likööriä.

Päälle:
macadamiapähkinöitä, rouhittuna
(kaakaojauhetta )

Kumoa jäähtynyt kakkupohja puhtaan leivinpaperinpäälle, ja irrota paistossa käytetty leivinpaperi pohjasta. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Lisää kuorrute täytteen päälle. Koristele rouhituilla macadamioilla ja siivilöi halutesssasi päälle vielä kaakaojauhetta.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Trust me, kakku paranee, kun se on saanut jähmettyä hetken.





Nautinnollisia herkkuhetkiä!

Rakkaudella,
Paula



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti