torstai 5. kesäkuuta 2014

Dallaspullat

Viitisen vuotta sitten olin töissä kahvilassa, jonne tilattiin dallaspullat raakapakasteena Fazerilta. Muistan, kuinka aina toivoin, että joku paistetuista pullista näyttäisi niin rähjäiseltä, että sitä ei kerta kaikkiaan voisi laittaa myyntiin tai että päivän päätteeksi dallaspullakorissa piilottelisi vielä ylijääneitä pullia. Arvatkaapa kuka nämä jämäpalat sai mussutettavakseen?! :D Joskus, jos pullia oli jäänyt paljon yli yhdeltä päivältä, saatoin syödä ainoastaan monen dallaspullan sisustat ja heittää "huonot" kuoret sitten roskiin. Sisustahan on dallaspullassa se kaikista herkullisin kohta.
Toivottavasti näiden omatekoisten pullien reunojapalojakaan ei heitetä pois, koska pulla maistuu aikas herkulta ihan reunoista sisustaan asti. Varmistaaksesi pulliesi menestyksen, suosittelen, että täytät pullat avokätisesti. 
Tein tästä erästä bostonindallasilaisen, mutta voit paistaa pullat yksittäin vaikkapa muffinivuoassa tai ihan vaan paljaalla pellillä.
En usko, että jämäpaloja jää yli, kun laitat näitä pullia pöytään. Kannattaa siis jemmata jo ennakkoon itselleen muutama pulla säästöön ;)

Dallaspulliin (noin 16 isoa pullaa):
1 annos pullataikinaa

Täyte:
200 g rahkaa
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 kananmuna
1 pss vaniljakastikejauhetta

Mantelimuru:
kourallinen manteleita
0,5 dl sokeria

Paahda mantelit kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Sulata pannussa yksi erä (0,5 dl) sokeria. Voitele leivinpaperi öljyllä ja laita mantelit siihen. Kaada päälle kuuma sokeri ja anna jäähtyä. Kun levy on jäähtynyt, hakkaa tai kutteroi se karkeaksi rouheeksi. 
Vatkaa loput aineet yhteen sähkövatkaimella.

Kauli puolet pullataikinasta isoksi levyksi. Voit tehdä koko satsin kerrallakin, mutta pientä määrää on helpompi kaulia (etenkin kun tilaa on hyvin rajallisesti!). Levitä puolet täytteestä levyn päälle ja ripottele päälle sokeri-pähkinämuru. Pyöritä levy rullalle samoin kuin korvapuusteissa. Päälle ei välttämättä tarvitse ripotella raesokeria,  mutta multa se lipsahti pullien päälle ihan vanhasta tottumuksesta (lue: vahingossa). Jos haet eksaktimpaa dallaslookia, kannattaa jättää sokeri pois. Jos paistat pullia bostonilaiseen tapaan, kannattaa paistoaikaa vähän pidentää, ettei pullakakku jää keskeltä raa´aksi.


Nautinnollisia herkkuhetkiä! Rakkaudella,

Paula





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti