keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Pecan pie


Suurin osa ohjeideoistani lähtee yhdestä tai kahdesta raaka-aineesta. Näen kaupassa jotain herkullista,
ja siitä on pakko saada kokattua jotain. Pari päivää sitten yritin kuluttaa aikaa Pasilan asemalla junaa odotellessani. Ilokseni huomasin, että asemalle oli ilmestynyt Punnitse ja Säästä –putiikki. Menen usein kyseiseen liikkeeseen ihan vaan katselemaan, mutta usein sieltä tarttuu matkaakin jotain. Tällä kertaa bongasin hemaisevan näköisiä pekaanipähkinöitä, ja niitähän oli pakko ostaa. Junamatka menikin sitten rattoisasti reseptiä pohdiskellessa. Eilen pääsin kokeilemaan, miltä mielikuvituksen tuotokseni sitten todellisuudessa maistui. Pakko myöntää näin alkuun, että innostuksissani heivasin pohjaan vähän liikaa (1 tl) suolaa. En muistanut, että käytin voina ihan tavallista tavaraa, joka on jo itsessään vähän suolaista. Lisää siis suolaa taikinaan, jos käytät suolatonta voita. Tavallisen voin kanssa voit lisätä taikinaan PIENEN ripauksen suolaa. 

Piirakka (26 cm vuokaan):
2 dl kauraleseitä (paahdettuna)
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
(ripaus suolaa)
1 dl sokeria
1 kananmuna
150 g voita

Täyte:
2/3 dl fariinisokeria
1 tl situunankuorta
1 dl kermaa
50 g voita
1 keltuainen
1 kananmuna
pienenpieni ripaus muskottipähkinää
100 g pekaanipähkinöitä
hunajaa tai aprikoosihilloa koristeluun
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet joukkoon. Painele taikina vuoan pohjalle tasapaksusti. Vatkaa täytteen aineet (paitsi pähkinät) keskenään ja kaada pohjan päälle. Asettele pekaanipähkinät nätisti täytteen päälle. Paista 175 asteessa noin 35-40 minuttia. Sivele jäähtynyt piirakka hunjalla tai aprikoosihillolla, niin saat siihen kauniin kiillon. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Nautiskele hyvässä seurassa.

Rakkaudella, 
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti