Suurin osa ohjeideoistani lähtee
yhdestä tai kahdesta raaka-aineesta. Näen kaupassa jotain herkullista,
ja siitä
on pakko saada kokattua jotain. Pari päivää sitten yritin kuluttaa aikaa
Pasilan asemalla junaa odotellessani. Ilokseni huomasin, että asemalle oli
ilmestynyt Punnitse ja Säästä –putiikki. Menen usein kyseiseen liikkeeseen ihan
vaan katselemaan, mutta usein sieltä tarttuu matkaakin jotain. Tällä kertaa
bongasin hemaisevan näköisiä pekaanipähkinöitä, ja niitähän oli pakko ostaa.
Junamatka menikin sitten rattoisasti reseptiä pohdiskellessa. Eilen pääsin kokeilemaan,
miltä mielikuvituksen tuotokseni sitten todellisuudessa maistui. Pakko myöntää
näin alkuun, että innostuksissani heivasin pohjaan vähän liikaa (1 tl) suolaa.
En muistanut, että käytin voina ihan tavallista tavaraa, joka on jo itsessään
vähän suolaista. Lisää siis suolaa taikinaan, jos käytät suolatonta voita.
Tavallisen voin kanssa voit lisätä taikinaan PIENEN ripauksen suolaa.
Piirakka (26 cm vuokaan):
2 dl kauraleseitä (paahdettuna)
1
dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
(ripaus suolaa)
1 dl sokeria
1 kananmuna
150 g voita
Täyte:
2/3 dl fariinisokeria
1 tl situunankuorta
1 dl kermaa
50 g
voita
1 keltuainen
1 kananmuna
pienenpieni ripaus muskottipähkinää
100 g
pekaanipähkinöitä
hunajaa tai aprikoosihilloa koristeluun
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat
aineet joukkoon. Painele taikina vuoan pohjalle tasapaksusti. Vatkaa täytteen
aineet (paitsi pähkinät) keskenään ja kaada pohjan päälle. Asettele pekaanipähkinät nätisti
täytteen päälle. Paista 175 asteessa noin 35-40 minuttia. Sivele jäähtynyt
piirakka hunjalla tai aprikoosihillolla, niin saat siihen kauniin kiillon.
Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Nautiskele hyvässä seurassa.
Rakkaudella,
Paula
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti