torstai 18. syyskuuta 2014

Da-Capo-kakku

Jos karkista tehdään kakku, siitä ei voi tulla muuta kuin hyvää. Da-Capoista tehdyn kakun on siis pakko olla superia!
Jos kaapissasi lojuu ylimääräisiä Da-Capoja.. sinun on syytä marssia ammattiauttajan puheille. Kenelläkään ei nimittäin loju kaapeissa ylimääräisiä Da-Capoja! :)
Siispä, ennen kuin ryhdyt leivontahommiin, on sinun syytä tallustella kauppaan ja ostaa pari kourallista näitä klassikkomakeisia. Toinen kourallinen menee kakkuun ja toinen kadonnee mystisesti kauppareissun aikana..
Tähän kakkuun tulee aika paljon alkoholia (mausteeksi, tietenkin), joten tämä ei ehkä perheen pienimpien herkkusuoneen iske. Vanhempien herkkuhimot tämä tyydyttänee monellakin tavalla; Da-Capojen maku vie nostalgisiin tunnelmiin, ja rommin ja kahvin aromit tuovat kakkuun syvää, tuhtia makua. Da-Capo-kakku on varma hitti syksyn illanistujaisiin.

Kakkuun (kaksi pientä tai yksi iso kakku):
160 g Da-Capoja
200 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vaniliinisokeria
1 dl vahvaa kahvia
0,5 dl rommia
1 dl kermaa
3 rkl aprikoosihilloa

Lämmitä uuni 170 asteiseksi. Pilko Da-Capot pieniksi paloiksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Voit sekoittaa myös jäähtyneen kahvin, rommin, kerman ja aprikoosihillon keskenään. Nostele voi-sokeriseokseen kaapimen tai puuhaarukan avulla vuorotellen jauhoseosta ja nestettä. Kun kaikki aineet ovat sekoittuneet tasaisesti, voit lisätä Da-Capot taikinaan.
Kaada taikina voideltuun vuokaan (tai pariin), ja paista kakku(j)a uunin keskiosassa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Testaa kypsyys tökkäämällä kakun keskustaa puutikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsää. Huomioi, että sulaneet Da-Capopalat saattavat tarttua tikkuun, ja siksi tikkutesti voi näyttää kakun olevan raaka, vaikka se olisi jo kypsä. Tikutus kannattaa tehdä pariin kohtaan kakkua, niin saat ehkä paremmin selville, onko kakku kypsää vai ei.

Vinkki: voit halutessasi tehdä kakusta juhlavamman näköisen kuorrutuksella. Kokeile esimerkiksi samettista valkosuklaakreemiä, mutta korvaa valkosuklaa tummalla suklaalla, ja lisää kuorrutteeseen pari tippaa vahvaa kahvia mausteeksi.

Toivottavasti tästä makumaailmasta tuulahtaa jotain kaunista menneestä.

Ihanaa syksyn alkua kaikille!

Mahtavista maisemista..
upeista mauista..

ja jännittävistä löytöretkistä.
Niistä on hyvä syksy tehty.

Rakkaudella,

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti