sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Porkkanakakku

Tämä ohje on passeli 1 litran vetoiseen kuivakakkuvuokaan, eli aika pieneen kakkuun. Jos teet kakun suurempaan vuokaan, tee ohjeesta 1,5 kertainen annos. 

Kakkuun:
100g voita
2 dl sokeria
3 keltuaista
1 dl kermaa
2,5 dl vehnäjauhoja
50 g mantelilastuja paahdettuna
2 porkkanaa raastettuna
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka. Paahda mantelilastut pannulla. Pidä pannua matalalla lämmöllä, jotta mantelit eivät pala. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat ja tiputa niiden päälle muutama tippa sitruunamehua. Näin porkkanat eivät tummu. Raasta inkivääri. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen, koko ajan sekoittaen. Nostele kerma varovasti taikinan joukkoon. Lisää porkkanat ja inkivääri ja nostele varovasti sekaan. Lisää lopuksi jauhot. Sekoita taikinaa vain niin, että kaikki aineet ovat tasaisesti taikinan "sisällä". Älä vaivaa taikinaa liikaa, muuten siitä tulee sitkasta.
Kaada taikina tasaisesti voideltuun vuokaan ja nosta uunin keskiosaan 160 asteeseen. Paista kakkua noin 50 minuuttia. Kokeile paistotikulla, onko kakku valmis myös sisältä ennen kuin nostat sen pois uunista. VINKKI: Jos kakun reunat ovat irronneet vähän vuoan reunoilta silloin kakku on yleensä valmis.

Päälle:
100 g tuorejuustoa
2 rkl turkkilaista jugurttia
ripaus inkivääriä
2 dl tomusokeria
2 tl sitruunan raastettu kuori
pari tippaa sitruunamehua
puolikas porkkana, raastettuna
Vatkaa ainekset sekaisin. Lusikoi päällinen jäähtyneen kuivakakun päälle. Päällinen on melko löysää, joten kuorruta kakku niin, ettei päällinen valuisi ihan kokonaan lautaselle. Koristele kakku vielä porkkanaraasteella ja pähkinän paloilla. Nosta kakku kylmään noin puoleksi tunniksi ja tarjoile iltapäiväkahveilla tai puutarhajuhlissa.

Nautinnollisia kesäpäiviä!

Rakkaudella,
Paula

p.s. tämä kakku on parhaimmillaan kun se on saanut levätä yön yli. Kakku kannattaa siis paistella päivää ennen tajoilua. Tarjoilupäivänä voit kuoruuttaa ja koristella sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti