Tämä kaunis punaposkinen piirakka
kruunaa iisin päivällisen tai toimii sellaisenaan piristämään herkkusuun päivää.
Puolukka ja kinuski on klassinen yhdistelmä, joka ei koskaan petä. Pieneksi
twistiksi makumaailmaan lisäsin kookoshiutaleita, jotka niin ikään ovat mainio
makupari puolukalle. Tämä ohje sopii laiskemmallekin leipurille, sillä tämä
syntyy kädenkäänteessä.
Piirakkaan (26 cm vuokaan):
150 g
kylmää voita
2/3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl
mantelijauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(ripaus suolaa, jos
voi on suolatonta)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Nypi aineet voin joukkoon. Taikina on valmis, kun se muistuttaa märkää hiekkaa. Painele taikina
piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Huomioita: Vanilja sopii erittäin hyvin puolukan kaveriksi. Jos haluat aidon vaniljaisen maun pohjaan,
käytä oikeaa vaniljasokeria. Jos sinulla on vanha vaniljatanko, voit heittää
tangon tavallisen sokerisi joukkoon. Näin sokeri maustuu kevyesti
vaniljaiseksi, ja voit käyttää sitä leipomuksiin tai vaikkapa antamaan makua turkkilaiseen jugurttiin.
Päälle:
4-5 dl puolukoita
3-4 rkl
fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl kookoshiutaleita
Sekoita aineet keskenään ja kaada
pohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Kinuskikastike:
2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
nokare voita
Laita kinuskin aineet kattilaan
ja keittele kinuskia miedolla lämmöllä kunnes se sakenee tahmeaksi ja
kiiltäväksi kastikkeeksi.
Tarjoile hieman jäähtynyt
piirakka lämpimän kinuskikastikkeen kera.
Rakkaudella,
Paula
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti