maanantai 10. helmikuuta 2014

Puolukkapiirakka ja kinuskikastike


Tämä kaunis punaposkinen piirakka kruunaa iisin päivällisen tai toimii sellaisenaan piristämään herkkusuun päivää. Puolukka ja kinuski on klassinen yhdistelmä, joka ei koskaan petä. Pieneksi twistiksi makumaailmaan lisäsin kookoshiutaleita, jotka niin ikään ovat mainio makupari puolukalle. Tämä ohje sopii laiskemmallekin leipurille, sillä tämä syntyy kädenkäänteessä.

Piirakkaan (26 cm vuokaan):
150 g kylmää voita
2/3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl mantelijauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(ripaus suolaa, jos voi on suolatonta)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Nypi aineet voin joukkoon. Taikina on valmis, kun se muistuttaa märkää hiekkaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Huomioita: Vanilja sopii erittäin hyvin puolukan kaveriksi. Jos haluat aidon vaniljaisen maun pohjaan, käytä oikeaa vaniljasokeria. Jos sinulla on vanha vaniljatanko, voit heittää tangon tavallisen sokerisi joukkoon. Näin sokeri maustuu kevyesti vaniljaiseksi, ja voit käyttää sitä leipomuksiin tai vaikkapa antamaan makua turkkilaiseen jugurttiin.

Päälle:
4-5 dl puolukoita
3-4 rkl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl kookoshiutaleita
Sekoita aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Kinuskikastike: 
2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
nokare voita
Laita kinuskin aineet kattilaan ja keittele kinuskia miedolla lämmöllä kunnes se sakenee tahmeaksi ja kiiltäväksi kastikkeeksi.
Tarjoile hieman jäähtynyt piirakka lämpimän kinuskikastikkeen kera.

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti