keskiviikko 12. helmikuuta 2014

White choc blueberry muffins


Maailman parhaan muffinssiohjeen kräkkäys jatkuu! En tiedä mikä siinä on, että kun fiksaudun johonkin leivonnaiseen, niin jaksan vääntää sitä sitten niin pirusti. Tällä hetkellä in taitaa olla muffinssit. Tällä kertaa kaapista löytyikin (melkein) kaikki aineet, mitä tähän taikinaan halusinkin miksata. Mustikoita ja valkosuklaata – tällä setillä ei hirveen mettään voi mennä. Tämä muffinssi sai kotona kommentiksi ”paras muffinssi, mitä oon koskaan maistanu”. Ihan hyvin? Pakko myöntää, että kyllä näistä ihan hyviä tuli, erittäin maukkaita ja meheviä. Jos haluat taikinaan enemmän väriä, voit antaa mustikoiden vähän muussaantua taikinaan. Mielestäni on kuitekin aika mageeta, kun mustikat tulevatkin yllärinä vaalean muffinssin sisältä. It is a very berry suprise!

Muffinsseihin, noin 15 isohkoa:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl öljyä
2 dl maitoa/kermaa
100 g rahkaa
4 dl vehnäjahoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 limenkuori ja –mehu
3 dl mustikoita
100 g valkosuklaata
Vatkaa munat, sokeri ja öljy vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita (ja siivilöi) kuivat aineet keskenään. Sekoita maito ja rahka keskenään. Pilko valkosuklaa pieneksi rouheeksi. Sekoita maitoseos ja jauhot munavaahtoon vuorotellen. Lisää lopuksi valkosuklaa, mustikat, kuorittu limen kuori ja limen mehu. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna muhvereiden jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.
Hyviä herkkuhetkiä!

Rakkaudella,
Paula
Muffin monster attack!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti