Heipä hei ja terveisiä
muoilmalta!
Kahden kuukauden reppureissailumme päättyi pari päivää sitten, ja
nyt olisi tarkoitus päästä taas kiinni arkeen. Omalla kohdallani arki
tarkoittaa sitä, että pääsen vihdoinkin testailemaan keittiössä kaikkia
matkalla syntyneitä mahtavia ideoita. Toivottavasti
bloginikin saa uusista makustussfääreistä vähän uutta potkua persuksiin. Lupaan ainakin olla
aktiivisempi bloggaaja kuin mitä viimeisen kahden kuukauden aikana olen ollut.
Ihan ensimmäinen matkanjälkeinen
postaus vie makumatkalle Oseaniaan.
Australiassa ja
Uudessa-Seelannissa banaanileipää saa ihan joka paikasta. Sitä myydään kahviloissa,
kaupoissa ja jopa 7-Eleveneiden kassoilla yksittäispakattuina! Leipä on aivan
mielettömän hyvää, mutta se on nimetty hieman harhaanjohtavasti; leipä
muistuttaa rakenteeltaan ja maultaan pikemminkin suomalaista kuivakakkua kuin
leipää. Kakku on tosin jotain aivan muuta kuin kuivaa, sillä banaani pitää sen
kosteana useamman päivän ajan. Banaanileivän kannattaakin antaa chillata pari
päivää ennen syömistä, jotta maut pääsevät tasaantumaan ja leivän rakenne
paranee.
Parhaan banana breadini söin viimeisenä
aussipäivänämme Brisbanen lentokentällä. Leivässä oli banaanin lisäksi
kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, ja lämpimäksi paahdettu leipä tarjoiltiin
voin kanssa. NAM! Yritin painaa makunystyröideni muistikortille leivän maut
mahdollisimman tarkasti, jotta pääsisin kokeilemaan reseptiä kotonakin. Ekalla
yrittämällä pääsin mielestäni aika lähelle maistamaani leipää.Tätä kannattaa
kokeilla, sillä leipää on ihan todella helppo tehdä. Itse tarjoilisin banana breadiä viikonloppubrunssilla
Brisbanen tapaan; paahdettuna voin kera.
Yksi leipä 1,5 l vuokaan:
2 banaania
2 kananmunaa
2,5 dl
kuivattuja hedelmiä, pienittynä (aprikoosia, taateleita, karpaloita, rusinoita,
omenaa, päärynää..)
2,5 dl pähkinöitä, rouhittuna (itse tykkään käyttää tähän
saksanpähkinöitä, mutta kaikki pähkinät käy) 100 g voita, sulatettuna
0,5-1 dl
siirappia
1 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1
tl vaniliinisokeria
2 dl grahamjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
voita tai
leivinpaperia leipävuoan vuoraamiseen
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sivele leipävuoka voilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Möössää banaanit muussiksi kulhossa. Lisää kuivatut hedelmät, pähkinät, voi, siirappi ja kananmunat. Sekoita.Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja lisää muiden aineiden joukkoon. Taikina kannattaa sekoittaa käsin, sillä näin saat siitä tasaisen massan (ja se tuntuu kivalta!).
Kaada taikina leipävuokaan ja tasoittele pinta tasaiseksi. Taikina kannattaa painaa etenkin keskeltä vähän reunoja matalammalle, sillä keskusta alkaa usein kupruilla paiston aikana kaikista eniten. Paista leipää uunissa noin 50-60 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtynyt leipä leikkuulaudalle, ja anna sen jäähtyä kokonaan vuoan alla. Jäähtynyt leipä kannattaa kääräistä vaikkapa kelmuun, sillä näin se pysyy kosteana.
Nautiskele kiireettömänä viikonloppuaamuna hyvässä seurassa.
Rakkaudella,
Paula
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti