perjantai 7. joulukuuta 2012

Jouluinen omenadrinkki



Kahdelle: 
8 cl tummaa rommia 
4 cl vaniljavodkaa 
1dl omenamehua 
jääpaloja 
kanelia 
sokerilientä (sokeri, vesi, sitruunamehua)

Valmista ensin sokeriliemi:
Laita kattilaan pari desiä vettä ja pari desiä sokeria. Keitä lientä niin kauan, kunnes se alkaa hieman paksuuntua. Voit itse päättää, kuinka makeaa lientä teet lisäämällä tai vähentämällä sokerin määrää. Lisää joukkoon lopuksi yhden sitruunan mehu. Anna liemen jäähtyä ennen kuin käytät sitä.
Mittaa shakeriin alkoholit ja sokeriliemi. Sheikkaa jäiden kanssa. Täytä haluamasi lasit jäämurskalla, ja kaada juoma jäiden päälle. Viimeistele omenamehulla.
Omenamehun määrällä voit myös säädellä, kuinka vahvaa juomasta tulee. Itse pidän vahvoista juomista, jos niihin on käytetty laadukkaita raaka-aineita.
Viimeistele juoma kanelilla ja koristele kanelitangolla ja vaikkapa sitruunan- tai omenankuorella.

Nautitaan hyvässä seurassa, tietenkin.

Rakkaudella, 

Paula

P.s. juomani näyttää kuvassa oudolta, sillä itse tein kuvassa olevan juoman tehosekoittimella (syynä tähän oli yksinkertaisesti se, että minulla ei kotona sattunut olemaan omenamehua, joten päätin heittää sen tehosekoittimessa muusiksi. En suosittele tätä tapaa, sillä juoman ulkonäkö kärsii tästä tekniikasta. Juomaa on myös hankala nauttia pillin kautta, sillä pilli tukkeutuu jatkuvasti omenanpaloista :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti