keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Mustaherukka-mojito



Tykkään ihan mielettömästi oikein tehdyistä mojitoista. Jos juomaan on osattu heittää oikeat suhteet kaikkia raaka-aineita, se vie kielen mennessään. Mojito sopii perinteisenä versiona ehkä parhaiten kuumemman päivän janojuomaksi, mutta halusin kehitellä sille talvisemmanin version. Kaupasta ei tahtonut löytyä hyviää minttua, joka olisi näyttänyt ja tuoksunut hyvältä. Päätin siis korvata mintun basilikalla, ja heittää mojiton pääraaka-aineeksi mustaherukkaliemen. 

Tämän mojiton tasapaino oli minulle sopiva. Siinä oli juuri sopivasti kirpeyttä ja hieman makeutta. Halusin tuoda vähän pehmeitä makuja mukaan käyttämällä vaniljavodkaa. Mustaherukka sopii talvisiin makunystyröihin ja basilika taas antoi kivan pienen vivahteen juomaan. Muista, että voit muunnella juoman tasapainoa esimerkiksi säätelemällä mustaherukkaliemen ja limen määrää. Jos et ole rommin ystävä, voit vaikkapa kokeilla, miltä juoma maistuu kokonaan vaniljavodkaan tehtynä!


Mustaherukkaliemi:


200 g mustaherukoita

1 dl sokeria

1 dl siirappia

1 sitruuna

3 dl vettä

Laita herukat ja vesi kattilaan kiehumaan. Lisää joukkoon sokerit ja sitruunan kuori ja mehu. Anna kiehua miedolla lämmöllä liedellä vähintään 30 min. Siivilöi lopuksi ja säilö viileään paikkaan.


Mojito

Jäämurskaa

Basilikaa

4 cl Mustaherukkalientä

3 cl tummaa rommia

1 cl vaniljavodkaa

Muutama siivu limettiä


Leikkaa lime siivuiksi, ja laita muutama siivu lasin pohjalle. Murskaa lohkon lasin pohjalla (jos sinulla ei ole murskaajaa, purista siivuista mehu käsin). Kaada joukkoon rommi, vaniljavodka, mustaherukkaliemi ja revityt basilikan lehdet. Täytä lasi jäämurskalla. Sekoita juomaa ronskisti lusikalla, jotta maut tasaantuvat. Toppaa juoma vielä lopuksi jäämurskalla, ja koristele basilikalla ja limellä. 

Nauti!

Rakkaudella, 

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti