Tykkään ihan mielettömästi oikein
tehdyistä mojitoista. Jos juomaan on osattu heittää oikeat suhteet kaikkia
raaka-aineita, se vie kielen mennessään. Mojito sopii perinteisenä versiona
ehkä parhaiten kuumemman päivän janojuomaksi, mutta halusin kehitellä sille
talvisemmanin version. Kaupasta ei tahtonut löytyä hyviää minttua, joka olisi
näyttänyt ja tuoksunut hyvältä. Päätin siis korvata mintun basilikalla, ja
heittää mojiton pääraaka-aineeksi mustaherukkaliemen.
Tämän mojiton tasapaino oli
minulle sopiva. Siinä oli juuri sopivasti kirpeyttä ja hieman makeutta. Halusin
tuoda vähän pehmeitä makuja mukaan käyttämällä vaniljavodkaa. Mustaherukka sopii talvisiin makunystyröihin ja basilika taas antoi kivan pienen vivahteen
juomaan. Muista, että voit muunnella juoman tasapainoa esimerkiksi säätelemällä mustaherukkaliemen
ja limen määrää. Jos et ole rommin ystävä, voit vaikkapa kokeilla, miltä juoma maistuu kokonaan vaniljavodkaan tehtynä!
Mustaherukkaliemi:
200 g mustaherukoita
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 sitruuna
3 dl vettä
Laita herukat ja vesi kattilaan
kiehumaan. Lisää joukkoon sokerit ja sitruunan kuori ja mehu. Anna kiehua
miedolla lämmöllä liedellä vähintään 30 min. Siivilöi lopuksi ja säilö viileään
paikkaan.
Mojito
Jäämurskaa
Basilikaa
4 cl Mustaherukkalientä
3 cl tummaa rommia
1 cl vaniljavodkaa
Muutama siivu limettiä
Leikkaa lime siivuiksi, ja laita
muutama siivu lasin pohjalle. Murskaa lohkon lasin pohjalla (jos sinulla ei ole
murskaajaa, purista siivuista mehu käsin). Kaada joukkoon rommi, vaniljavodka, mustaherukkaliemi
ja revityt basilikan lehdet. Täytä lasi jäämurskalla. Sekoita juomaa ronskisti
lusikalla, jotta maut tasaantuvat. Toppaa juoma vielä lopuksi jäämurskalla,
ja koristele basilikalla ja limellä.
Nauti!
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti