keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Gluteenittomat minikakut



Mulla on pari kaveria, jotka välttävät mielellään viljatuotteita. Itselläni ei taasen hirveästi ole kokemusta gluteiinittomista leipomuksista, joten päätinpä kokeilla, miten tällaiset pienet leivonnaiset onnistuvat. Hyviähän niistä tuli! Taikinakaan ei tuntunut vaikealta käsiteltävältä. Mulla oli käytössä tosi minikokoisia vuokia, ja mietin, että mitenköhän saan taikinan osumaan ihan vaan sinne vuokaan. Törkkäsinpä taikinan sitten pursottimeen, ja pursottelin sopivat annokset vuokien pohjille. Enkä sotannut yhtään! :) Suosittelen lämpimästi. 
Tästä taikinasta tuli noin 20 minikakkusta ja vielä yksi 18 cm mittainen kakkupohja. Pohja menee pakkaseen odottelemaan vieraita ja uusia ideoita. 
Mutta tässä minikakkusten ohje:

Pohja:
70 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl klementiininmehua
125 g kermarahkaa
2 tl vaniliinisokeria
2 dl gluteiinittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat, klementiininmehu ja kermarahka. Nostele kuivat aineet varovasti taikinan joukkoon. Jaa taikina pieniin muffinivuokiin ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Tarkkaile kakkuja koko ajan, etteivät ne pala! Jos teet isompia kuppikakkuja, voit nostaa paistoaikaa hieman, jotta kakut paistuvat myös keskeltä.

Kuorrutus:
80 g voita huoneenlämpöisenä
4 dl tomusokeria
0,25 dl  täysmaitoa
klementiininkuori raastettuna
1 rkl kaakaojauhoja 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito hitaasti joukkoon ja jatka vatkaamista kunnes kuorrute on kuohkeaa. Raasta klementiininkuori joukkoon ja lisää lopuksi kaakaojauhot ja kääntele kuorrutuksen joukkoon. Jos kuorrutus vaikuttaa liian löysältä, nakkaa se hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Koristele kakut lopuksi tomusokerilla ja pienillä strösseleillä. Ihania naposteltavia pieneen makeannälkään!


Rakkaudella,
Paula

1 kommentti: