tiistai 11. joulukuuta 2012

Vaalea glögi



n. 1,4 litraa valmista glögiä


7 dl vettä 
5 omenaa (vihereitä tai punaisia tai molempia)
1 tl neilikkaa (tai kokonaisia neilikoita)
3 kanelitankoa, 1 tl muskottipähkinää
1 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
2 sitruunaa kuorineen
1,5- 2 dl siirappia
1 dl sokeria


Mittaa kattilaan vesi, ja nosta se kiehumaan liedelle. Heitä mausteet veteen. Pese omenat, ja pilko ne suurina paloina kiehuvaan veteen. Laita joukkoon vielä sitruunankuori ja purista sitruunan mehu. Lisää lopuksi sokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä niin, että omenoista on irronnut mehu ja mausteet ovat maustaneet keitoksen. Tähän menee noin 40 minuuttia. Maistele glögiä välillä, niin pystyt vielä säätelemään sen voimakkuutta mausteilla, sitruunanmehulla ja sokerin määrällä. Jos glögi on mielestäsi liian makeaa, laita joukkoon lisää vettä. 


Käytin vain ohjeessa mainitsemiani mausteita (koska vain niitä sattui löytymään kaapista), mutta voit lisätä joukkoon myös esimerkiksi pomeranssinkuorta ja inkivääriä.


Kaada valmis liemi siivilän läpi. Jos haluat, että glögissä ei ole sattumia (mausteita), kaada siivilöity liemi vielä kahvisuodattimen läpi. Näin glögistä tulee möykytöntä. 


Laita glögi koristeltuun pulloon, ja vie vaikkapa kaverille lahjaksi.


Glögin joukkoon voit laittaa pullon valkoviiniä, hieman rommia (4 cl per annos) tai vodkaa (esimerkiksi maustettu vaniljavodka), ja lämmittää glögin uudestaan. Suosittelen alkoholin lisäystä vasta tarjoiluvaiheessa.

Maukasta joulun odotusta!

Rakkaudella, 

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti