7 dl vettä
5 omenaa (vihereitä
tai punaisia tai molempia)
1 tl neilikkaa (tai kokonaisia neilikoita)
3
kanelitankoa, 1 tl muskottipähkinää
1 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
2
sitruunaa kuorineen
1,5- 2 dl siirappia
1 dl sokeria
Mittaa kattilaan vesi, ja nosta
se kiehumaan liedelle. Heitä mausteet veteen. Pese omenat, ja pilko ne suurina
paloina kiehuvaan veteen. Laita joukkoon vielä sitruunankuori ja purista sitruunan
mehu. Lisää lopuksi sokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä niin, että omenoista on irronnut mehu ja mausteet ovat
maustaneet keitoksen. Tähän menee noin 40 minuuttia. Maistele glögiä välillä, niin pystyt vielä säätelemään sen
voimakkuutta mausteilla, sitruunanmehulla ja sokerin määrällä. Jos glögi on
mielestäsi liian makeaa, laita joukkoon lisää vettä.
Käytin vain ohjeessa
mainitsemiani mausteita (koska vain niitä sattui löytymään kaapista), mutta
voit lisätä joukkoon myös esimerkiksi pomeranssinkuorta ja inkivääriä.
Kaada valmis liemi siivilän läpi.
Jos haluat, että glögissä ei ole sattumia (mausteita), kaada siivilöity liemi
vielä kahvisuodattimen läpi. Näin glögistä tulee möykytöntä.
Laita glögi koristeltuun pulloon,
ja vie vaikkapa kaverille lahjaksi.
Glögin joukkoon voit laittaa
pullon valkoviiniä, hieman rommia (4 cl per annos) tai vodkaa (esimerkiksi
maustettu vaniljavodka), ja lämmittää glögin uudestaan. Suosittelen alkoholin
lisäystä vasta tarjoiluvaiheessa.
Maukasta joulun odotusta!
Rakkaudella,
Paula
Maukasta joulun odotusta!
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti