perjantai 7. joulukuuta 2012

Omena -kaneli -cupcakes



3 omenaa raastettuna
60 g voita sulatettuna 
0,5 dl rommia 
1 dl fariinisokeria 
1,5 dl sokeria 
2,5 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl perunajauhoja 
 0,5 dl kauraleseitä 
1 tl vaniliinisokeria 
1 tl suolaa
1 rkl kanelia 
1,5 tl leivinjauhetta


Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sekoita nestemäiset aineet keskenään. Sotke nestemäisiä aineita kulhossa vatkaimella hetki, sekoita joukkoon kuivat aineet. Älä vaivaa taikinaa liian kauan, tai muuten siitä tulee sitkeää. Paista uunissa 200 asteessa 12-15 minuuttia.


Päällys

80 g voita 
4 dl tomusokeria
0,25 dl maitoa 
pari tilkkaa rommia
(halutessasi voit lisätä joukkoon karkkiväriä)

Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Laita rommi maidon joukkoon, ja lisää se hitaasti voi -sokeriseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Mitä kauemmin vatkaat seosta, sen kuohkeampaa siitä tulee.
 

Omenakoristeet

omenan kuori 
sitruunan mehua
sulatettua sokeria

Kuori omenasta haluamasi kokoisia paloja (en suosittele kovin pieniä paloja, etenkään jos olet ensikertalainen). Päällystä palat sitruunan mehulla, joteei palat tummene. Sulata sokeri laakealla pannulla (koko pannun pohja saa peittyä). Kun sokeri on sulanut, pyöräytä omenankuoria yksitellen sokerissa, ja nosta kuivumaan voipaperin päälle. Ole tarkka sokerin kanssa, sillä se palaa helposti. Suosittelen nostamaan pannun levyltä pois, kun sokeri on sulanut. Jos sokeri alkaa kovettua uudelleen, nosta se uudestaan liedelle notkistumaan. 

Pursota cupcakesien päällyste jäähtyneiden pohjien päälle haluamallasi tekniikalla, ja kruunaa cakesit omenakoristeella ja kanelitangolla.

Nautinnollisia herkkuhetkiä!

Rakkaudella,

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti