Tietenkään koko rommin määrää ei tarvitse laittaa taikinan sekaan, jos haluaa vain vienon vivahteen mukaan.
Pohjat:
3 kananmunaa
1 dl turkkilaista
jugurttia
0,5 - 1dl rommia
1,5 dl rusinoita
1,5 dl fariinisokeria
0,5 tl
muskottipähkinää (jos haluat)
1 rkl vaniliinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1
dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Pilko rusinat pieniksi. Kaada
rommi ja rusinat pieneen astiaan ja anna rommin imeytyä rusinoiden joukkoon.
Voit tehdä tämän jo esimerkiksi edellisenä päivänä, ja laittaa rommirusinat imeytymään
jääkaappiin yön yli.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele rommirusinat, turkkilainen jugurtti ja
kuivat aineet varovasti muna-sokerivaahdon sekaan. Älä vaivaa taikinaa liikaa, ettei se menetä kuohkeuttaan. Kaada taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskiosassa 200
asteessa noin 12-15 minuuttia.
Kuorrute:
80 g voita huoneenlämpöisenä
4
dl tomusokeria
0,25 dl täysmaitoa
pari
tilkkaa rommia
lusikallinen luumuhilloa (väriksi)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää maito-rommiseos pikkuhiljaa joukkon ja jatka vatkaamista. Mitä kauemmin vatkaat seosta, sen kuohkeampaa siitä tulee. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin. Jos kuorrute on liian notkeaa pursotusvaiheessa, laita seos kovettumaan pursotuspussissa jääkaappiin hetkeksi. Kuorruta haluamallasi tavalla.
Koristeet:
Sulatettua sokeria (sulata
sokeria pannulla, kaada juokseva sokeri öljytyn leivinpaperinpäälle. Kun sokeri
on jäähtynyt ja kovettunut, murskaa se hienoksi morttelissa tai
tehosekoittimessa. Voit laittaa sokerin joukkoon myös paahdettuja pähkinöitä tuomaan lisää
makua.)
rusinoita
Nautiskele hyvän kahvin kanssa.
Rakkaudella,
Paula
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti