keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Anopin näkkileivät

Nää on NIIN hyviä! Aina kun me mennään anoppilaan, mun käsi hakeutuu näkkäripurkille ihan heti. Rousk!
Näitä herkkuja voi surutta nakerrella vähän enemmänkin, koska näkkäreissä on paljon siemeniä, ja niistähän saadaan runsaasti kuituja. Kokeile näkkäreitä vaikkapa keiton kyytipoikana tai sipsien korviikkeena. 

Taikinaan:
3,5 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1,5 dl pellavansiemeniä
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
6 dl vettä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 12 h. Levitä taikina uunipellille ohuelti, ja paista 150 asteessa 30 minuuttia. 

p.s. voit kokeilla taikinaan myös muita siemeniä, jos kaapistasi ei löydy juuri näitä aineksia.

Rakkudella,
Musta Linnun pajasta löytyy aarteita!

Paula



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti