sunnuntai-iltapäivän kunniaksi! Tämä kakku tyydyttää pahemminkin kolottavan suklaasiepon hampaan!
Pieneen kakkuun (18 cm vuoka):
3 munaa, eroteltuina
1,5 rkl + 3
rkl + 3 rkl sokeria
100 g voita
75 g tummaa suklaata, sulatettuna
1,25 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5
dl perunajauhoja
1 tl vaniliinisokeria
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Jos jauhot näyttävät paakkusilta, siivilöi ne kerran tai pari. Ota esiin kolme
kulhoa. Laita yhteen kulhoon valkuaiset ja 1,5 rkl sokeria, toiseen 3 rkl
sokeria ja valkuaiset ja kolmanteen voi ja 3 rkl sokeria. Vatkaa ensin
valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa sitten keltuaiset vaahdoksi ja viimeiseksi voi ja
sokeri vaahdoksi. Lisää voihin sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sitten
keltuaisvaahto kevyesti vatkaten. Lisää taikinaan jauhot. Kun jauhot ovat
taikinan seassa, ota noin 1/3 valkuaisvaahdosta ja nostele se taikinan
joukkoon. Tällä tavoin taikinaa ”notkistetaan”, jotta loput valkuaiset olisi
helpommi nostella taikinaan ilmavasti. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja
paista uunin keskiosassa noin 60 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
Täyte ja kostutus:
noin 1,5 dl aprikoosihilloa
4 rkl
konjakkia
4 rkl vettä
Leikkaa kakkupohja 4-5 osaan.
Kakkulevyt saavat olla melko ohuita. Sekoita 1 rkl aprikoosihilloa, 4 rkl vettä
ja 4 rkl konjakkia. Nosta kakkupohja puhdistettuun ja leivinpaperilla
vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta pohja konjakki-vesiseoksella ja täytä väli
sitten 2 rkl:lla aprikoosihilloa. Tee sama jokaiselle kerrokselle. Vuoraa kakku
lopuksi kelmulla (ja aseta sen päälle tasainen paino). Anna kakun vetäytyä
jääkaapissa yön yli (tai väh. 4 h). Näin kakun kosteus ja maut tasaantuvat ja
syvenevät.
1 dl kermaa
50 g voita
100 g
tummaa suklaata
Lämmitä voi, kerma ja suklaa
kattilassa kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna seoksen jäähtyä hieman
ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Kaada suklaata kakun keskelle, ja anna sen
valua siitä kakun reunoille. Voit auttaa
päällisen levittymistä lastalla. Anna päällisen vielä kovettua jääkaapissa noin
yksi tunti.
Jos haluat kakustasi tavallista sacheria prameamman, voit tehdä siihen lisäkoristeet (kuten kuvissa). Niihin tarvitset:
noin 5 palaa valkosuklaata
Sulata (temperoi) suklaa, ja valuta se kakun päälle ohuena nauhana lusikan/haarukan/veitsen avulla.
100 g tummaa suklaata
Sulata (temperoi) suklaa, ja levittele se haluamasi muotoisiksi kuvioiksi öljyllä sivellylle leivinpaperille/voipaperille. Anna kovettua.
Kreemi:
250 g voita
500 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl espressoa
Vatkaa ainekset sekaisin notkeaksi kreemiksi. Levitä kreemi kakun reunoille, ja koristele reunat tursotusruusuilla. Kakun reunoilla kreemi toimii liimana suklaakuvioille; painele suklaat kakun reunoille. Tämä kannattaa tehdä viileässä paikassa, jotta suklaa ei ehdi alkaa sulaa koristelun aikana. Itse menin parvekkeelleni tökkimään koristeet kohdilleen :)
Jos haluat kakustasi tavallista sacheria prameamman, voit tehdä siihen lisäkoristeet (kuten kuvissa). Niihin tarvitset:
noin 5 palaa valkosuklaata
Sulata (temperoi) suklaa, ja valuta se kakun päälle ohuena nauhana lusikan/haarukan/veitsen avulla.
100 g tummaa suklaata
Sulata (temperoi) suklaa, ja levittele se haluamasi muotoisiksi kuvioiksi öljyllä sivellylle leivinpaperille/voipaperille. Anna kovettua.
Kreemi:
250 g voita
500 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl espressoa
Vatkaa ainekset sekaisin notkeaksi kreemiksi. Levitä kreemi kakun reunoille, ja koristele reunat tursotusruusuilla. Kakun reunoilla kreemi toimii liimana suklaakuvioille; painele suklaat kakun reunoille. Tämä kannattaa tehdä viileässä paikassa, jotta suklaa ei ehdi alkaa sulaa koristelun aikana. Itse menin parvekkeelleni tökkimään koristeet kohdilleen :)
Voilá!
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti