sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Arabialainen maustekakku


Tähän ihanuuteen törmäsin ensimmäisen kerran vuosia sitten veljeni kihlajaisissa. Kälyni äiti oli tehnyt tätä juhliin, ja kaikki ihastuivat kakkuun heti. Tätä onkin sitten leivottu melkein kaikkiin kissan ristiäisiin siitä asti. Kakku ei varsinaisesti ole jouluinen, mutta satuin tekemään sitä näin joulun alla, ja siksi kuva antaa ehkä ymmärtää, että tämä olisi joulukakku, mutta.. Toimii myös kesällä! 
Anna kakun maustua ainakin seuraavaan päivään. Maut tulevat parhaiten esille, kun ne pääsevät kunnolla muhimaan :)
Nyt on pakko myöntää, että tämä kuvassa oleva kakku ei itse asiassa ole minun tekemä. Laitoin eilen poikaystäväni kakkubisneksiin, ja lopputulos olikin parempi kuin omani! Pari päivää sitten paistoin kolmen kakun erän, joista kaksi jäi niin raa´aksi, että "jouduin" kyhäilemään niistä joulukarkkeja. Karkeista tulikin sitten niin hyviä, että piti paistaa ihan uusi erä kakkuja, että voitaisi tehdä uusi erä karkkeja!
Kuvan kakku on muuten tehty gluteenittomiin jauhoihin, eli tämä resepti toimii myös keliaakikoille.

Kakkuun (yksi iso/kaksi pientä):
200 g voita tai margariinia
3,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl kerma-maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja (gluteenittomia jauhoja)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniliinisokeria
1 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
1 tl mustapippurijauhetta
1 tl suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. HUOM! Käytä mustapippuriJAUHETTA. Rouheesta jää liian isoja palasia purtavaksi, eikä ne toimi makeassa kakussa.Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Kääntele kerma-maito ja jauhot taikinaan vuorotellen kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan. Älä täytä vuokaa kokonaan, sillä kakku paisuu paiston aikana. Paista
uunin keskiosassa 160 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.

Kiitokset Merjalle tästä ohjeesta! Nautinnollisia kakutteluja!

Rakkaudella, 
Paula

1 kommentti:

  1. Ihana kakku, toimii! Sopivan kostea kuivakakku�� tehnyt myös muffinseina tämän. Kiitos!

    VastaaPoista