keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Maalaiskaakku

Kyllä maalla on ihanaa! Sieltä löytää vaikkapa kaikkia ihanuuksia kakun täytteeksi. NAM! 
Koska maalla ei sovi koreilla, tämänkään kakun koristeluun ei mene aikaa juuri ollenkaan. Tärkeintä on, että kakku on maukas.
Tein pohjan gluteenittomaksi, mutta voit vallan hyvin tehdä sokerikakkupohjan tätä kakkua varten. Vaikka tekisit pohjan gluteenittomista jauhoista, seuraa sokerikakkupohjan ohjeita.

Gluteenittomaan pohjaan korvasin sokerikakkupohjan vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella (3 dl) ja perunajauhojen sijaan käytin mantelijauhoja. Lisäsin pohjaan vielä 0,5 dl mantelirouhetta ja 50 g sulatettua voita.

Täytteet:
3 dl vadelmia ja/tai mansikoita
2 dl mustikoita
2 dl omenasosetta
tujaus tummaa rommia
1-2 banaania
2 dl kermaa vaahdotettuna
1 prk rahkaa
sokeria
(maitoa tai omenamehua kostutukseen)


Sekoita marjat, rommi ja omenasose keskenään. Maista seosta. Jos se on liian kirpeää, lisää siihen sokeria makusi mukaan. Sössää ainekset sekaisin niin, että ne mehustuvat hieman (jos mehua irtoaa paljon, sinun ei tarvitse kostuttaa kakkua). Sekoita vatkattu kerma ja rahka keskenään. Lisää sokeria noin 2 rkl. Noin 1/3 tai puolet tästä kerma-rahkaseoksesta menee kakun täytteeksi, loput käytetään kakun koristeluun. 
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjapala paistossa käyttämäsi (leivinpaperilla vuoratun) kakkuvuoan pohjalle. (Kostuta kakku). Kaada puolet marja-omenaseoksesta pohjan päälle. Siivuta puolet banaanista seoksen päälle niin, että banaani vuoraa koko pinnan. Lusikoi pinnalle vielä ohut kerros kerma-rahkaseosta. Nosta toinen pohjapala täytteiden päälle ja tee sama uudestaan. Nosta viimeinen kerros kakun päälle ja kostuta kakun pinta. Vuoraa kakku kelmulla tai foliolla. Nosta kakku maustumaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Tarkista, että kakku on vuorattu hyvin, ettei siihen tarttuisi makua jääkaapista. 
Maalla kaikki on kaunista!
Nosta kakku tarjoiluastialle ja peittele se kerma-rahkaseoksella. Koristele kakku lopuksi marjoilla. 

Tämä kakku naatiskellaan terassilla! :)

Rakkaudella,
Paula

p.s. kuvien astiat on tehty käsityönä. Käy kurkkaamassa Mustan Linnun sivut täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti