maanantai 4. helmikuuta 2013

Persikkakupparit (vegaani)



Mulla kävi sunnuntaiaamuna pieni aivonyrjähdys. Aloin leipoa vegaaneja kuppikakkuja ja olin onnessani siitä, että pääsen vihdoin kokeilemaan psyllium-jauhoja. Tajusin vasta illalla, että psylliumia käytetään gluteiinittomien jauhojen kanssa, ei vegaanisafkan kanssa. Ei se mitään. Kakuista tuli oikein hyviä, eikä psyllium niiden rakenteeseen ainakaan huonosti vaikuttanut, taisi ehkä lisätä vähän kuohkeutta taikinaan :D
Psyllium siis parantaa gluteiinittomien taikinoiden leivottavuutta ja lisää niihin sitkoa. Voit päättää itse, haluatko käyttää tässä taikinassa psylliumia vai et. 



Kuppikakut (24 kpl):

4 dl vehnäjauhoja 
1 dl grahamjauhoja 
1dl perunajauhoja 
(2 tl psylliumia) 
1 tl ruususuolaa 
1 rkl vaniliinisokeria 
3 tl leivinjauhetta 
2 prk soijajugurttia (persikka, rainbow) 
2 prk persikkasosetta (lasten purkkisoseet toimii oikein buenosti)
2 dl kookosöljyä 
3 dl sokeria


Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jugurtti, persikkasose, sokeri ja kookosöljy keskenään (näyttää vähän juoksettuneelta ensin, mutta rakenne muuttuu tasaiseksi, kun..->) ja lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoita puuhaarukalla taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. 

Kuorrute:

2 rkl vehnäjauhoja 
2 dl vettä 
appelsiinin kuori 
1 dl sokeria 
1 prk persikkasosetta


Kaada kaikki aineet kattilaan ja sekoita. Kuumenna liedellä, kunnes seos alkaa jämäköityä. Nosta pikaisesti pois liedeltä, kaada leivinkulhoon ja jäähdytä.


350 g margariinia
1 dl tomusokeria 
appelsiininkuori


Vatkaa margariini, tomusokeri  ja jäähtynyt kiisseli kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele lopuksi joukkoon appelsiininkuori.  Laita kuorrute pursotuspussiin ja koristele jäähtyneet kuppikakut haluamallasi tavalla. 

Keitä pannullinen hyvää teetä ja pyydä ystävä kylään nautiskelemaan :)

Rakkaudella,

Paula

1 kommentti:

  1. Peral menee puurot ja vellit sekasin:D Hehe.. Mun piti kommentoida mut jouduin perustamaan blogin sitä varten. No siel se ny on.

    Niin tästä postauksesta. Eihän se psyllium ku lisää paakkelssien kuitupitoisuutta. Saa sitä omalla vastuulla vetää vaikka suoraan purkista:)

    Rane

    VastaaPoista