Näitä herkkuja syödään Espanjassa aamupalaksi
kaakaon tai maitokahvin kanssa. Suomalaiselle nämä tikut tuovat mieleen
välttämättäkin tippaleivät tai ohuet munkit. Ehkä näissä on vähän samoja
piirteitä. Mielestäni nämä voisivat mennä hyvin kaupaksi lastenkutsuilla. Maistuu
myös aikuisille, sen voin taata! :D
Taikina:
2,5 dl vettä
2,5 dl
vehnäjauhoja
3 rkl öljyä
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
Kiehauta vesi, öljy ja sokeri
kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja nosta kattila pois liedeltä. Sekoita
tasaiseksi massaksi.
Churrojen paistamiseen tarvitset öljyä ja päälle tarvitset sokeria.
Churrojen paistamiseen tarvitset öljyä ja päälle tarvitset sokeria.
Kaada kattilaan öljyä niin, että pystyt upottamaan churrot sinne. Öljyn määrä riippuu siitä, minkä kokoinen kattila sinulla on käytössä. Kuumenna öljy noin 190 asteiseksi.Voit testata, onko öljy tarpeeksi kuumaa koepaistamalla palan taikinaa. Jos churro alkaa ruskistua heti, öljy on soivan lämpöistä. Katso, että lähellä on kattilankansi siltä varalta, että öljy alkaa roiskua. Nostele taikina pursotuspussiin, ja pursota noin 10 cm pituisia tikkuja öljyyn. Jos haluat paksuja churroja, käytä pursotuksessa isoa tyllaa.
Paista
tikkuja kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta churrot talouspaperin päälle,
jotta ylimääräinen öljy imeytyisi niistä pois. Pyörittele churrot lopuksi
sokerissa.
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti