lauantai 9. helmikuuta 2013

Churros



Jos olet koskaan katsonut Serranon perhettä, tiedät mitä nämä ovat! 
Näitä herkkuja syödään Espanjassa aamupalaksi kaakaon tai maitokahvin kanssa. Suomalaiselle nämä tikut tuovat mieleen välttämättäkin tippaleivät tai ohuet munkit. Ehkä näissä on vähän samoja piirteitä. Mielestäni nämä voisivat mennä hyvin kaupaksi lastenkutsuilla. Maistuu myös aikuisille, sen voin taata! :D 

Taikina: 
2,5 dl vettä 
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä
3 rkl sokeria
ripaus suolaa

Kiehauta vesi, öljy ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja nosta kattila pois liedeltä. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Churrojen paistamiseen tarvitset öljyä ja päälle tarvitset sokeria.


Kaada kattilaan öljyä niin, että pystyt upottamaan churrot sinne. Öljyn määrä riippuu siitä, minkä kokoinen kattila sinulla on käytössä. Kuumenna öljy noin 190 asteiseksi.Voit testata, onko öljy tarpeeksi kuumaa koepaistamalla palan taikinaa. Jos churro alkaa ruskistua heti, öljy on soivan lämpöistä.  Katso, että lähellä on kattilankansi siltä varalta, että öljy alkaa roiskua. Nostele taikina pursotuspussiin, ja pursota noin 10 cm pituisia tikkuja öljyyn. Jos haluat paksuja churroja, käytä pursotuksessa isoa tyllaa. 
Paista tikkuja kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta churrot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi niistä pois. Pyörittele churrot lopuksi sokerissa.
Dippaile churroja kahviin tai kaakaoon ja nautiskele.
Rakkaudella,
Paula
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti