sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hattivatti-kuppikakut


Nämä haamukakut menivät teemasynttäreille. Ei liene kenellekään yllätys, että teemana oli Muumit.. :) 

Pohjat:

60 g sulatettua margariinia 
2 munaa 
2 dl sokeria 
2,5 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl grahamjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
1 rkl vaniliinisokeria 
1 sitruunankuori 
½ sitruunanmehu 
50 g valkosuklaata


Rouhi valkosuklaa paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita sulatettu sulatettu margariini ja sitruunanmehu vaahtoon. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita. Täytä muffinssivuoat 2/3 taikinalla (näin kuppikakut eivät kohoa reunojen yli) ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuorrutus:

50 g margariinia 
3 dl tomusokeria 
125 g sitruunatuorejuustoa 
50 g valkosuklaata 
Vatkaa margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita tuorejuuston sekaan. Yhdistä margariini- ja tuorejuustoseokset ja vatkaa vaahdoksi. Jos seos on liian notkeaa, nosta se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

Hattivatit:

1 valkuainen 
tomusokeria (määrä riippuu siitä, kuinka iso valkuainen on)
Vatkaa valkuainen ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdon tulisi olla koostumukseltaan timakkaa, muttei kuitenkaan täysin sementtiä. Laita vaahto pursotuspussiin ja pursottele hattivatteja voipaperille/elmukelmulle. Jos olet epävarma Hattivatti-näkemyksestäsi, voit piirtää vattien ääriviivat paperille, ja laittaa sen voipaperin tai elmukelmun alle malliksi. Anna kuivua ainakin seuraavaan päivään. Kun vatit ovat kuivia, voit maalata niille silmät mustalla karkkivärillä.

Tökkää Hattivatit kuppikakkujen päälle ennen tarjoilua.

Käy Muumilaaksoon! :)


Rakkaudella,Paula


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti