150 g margariinia tai voita
huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniliinisokeria
2,5 dl
vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl
suolaa
75 g mantelirouhetta
Sekoita kuivat aineet ja rouhittu
suklaa keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja
jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi
massaksi.
Ota taikinasta paloja ja pyörittele
ne palloiksi ja paina pyöreiksi pellille. Jos haluat, voit muovata taikinasta pötkön elmukelmun sisällä. Nosta pötkö hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa taikinapötköstä tasapaksuja paloja, ja nostele pellille. Älä laita keksejä aivan vieriviereen,
etteivät ne kasva yhteen uunissa. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8
minuuttia (paistoaika riippuu siitä, minkä kokoisia keksejä teet).
Rakkaudella,
Paula
Oih, näitä mä teen tänään!!!
VastaaPoistaHei! Tein noita juuri, ihania ovat. Kiitos helposta ohjeesta! Koska taloudessa asuu valkosuklaata rakastava lapsi, lisäsin hieman valkosuklaan määrää. Ei siitä varmasti haittakaan ollut, luulen että olisivat olleet aivan suussasulavia tuolla ohjeenkin määrällä, mutta menin varman päälle.
VastaaPoistaHei, mahtavaa, että keksit maistuivat! Uskon, että suklaan kanssa homma menee pitkälti niin, että the more the merrier, eli uskon kekseistäsi tulleen SUPERRRRR hyviä! :D
VastaaPoistaKiva kuulla lukijoiden kommentteja :)