lauantai 9. helmikuuta 2013

Ystävän leivokset



Ystävänpäivä lähenee, ja päässä alkoi pyöriä syrämiä! Tällä kertaa lopputuloksena pienet sydänleivokset, joita voi tehdä isolle porukalle, tai ihan vaan omalle sydänkäpyselle. Päällystin leivokset vaahtismassalla, mutta voit käyttää myös valmista sokerimassaa tai marsipaania päällystämiseen.
Leivosten täytteeksi kannattaa miettiä jotain, mistä rakkaasi pitävät. Nämä leivokset täytin marjarahkalla ja banaanilla. Tuulahduksen Karibiaa antoivat kookosmaito ja -hiutaleet.
Koristelussa kannattaa käyttää omaa villiä mielikuvitusta.


Pohjat (1 pellillinen/10 valmista leivosta):

4 kananmunaa 
2 dl sokeria 
1,5 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl perunajauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniliinisokeria


Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa, ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Kun pohja on jäähtynyt, painele sydänmuotilla siitä paloja. Ylijäämäpalat voit laittaa vaikka pakkaseen ja käyttää niitä vaikkapa jälkiruoassa.

Täyte:
Marjarahka: 1 prk rahkaa,vadelmia,mansikoita,sokeria
banaania
kookoshiutaleita 

Kostutukseen:
kookosmaitoa 
pari tippaa sitruunanmehua 
pari tippaa rommiaromia
Sekoita rahka, vadelmat, mansikat ja sokeri sekaisin. Jos mansikat ja vadelmat ovat liian suuria, voit muussata niitä pienemmiksi. Sekoita kostutukseen tarvittavat aineet keskenään. Nosta yksi sydänpohja tarjoilulautaselle ja kostuta pohja (käytin kostuketta n. 2 tl/kerros). Siivuta pohjan päälle banaania. Lisää rahka (n.2 tl) banaanin päälle. Lisää lopuksi kookoshiutaleet. Lisää toinen kerros ja tee sama uudestaan.


Vaahtismassa (katso kohdasta Täytteet/kiisselit/päälliset/kuorrutukset)

Kauli vaahtismassasta (tai käyttämästäsi massasta) halkaisijaltaan noin 17 cm kokoisia ympyröitä. Kauli massaa tomusokerin päällä, näin se ei tartu kaulimeen tai pöytään. 


Pyyhi ylimääräinen tomusokeri pois. Nosta päällinen sydänkakun päälle. 

Painele sydämen muotoon, ja leikkaa ylimääräiset reunat pois (tässä pizzaslaisseri toimi oikein mainiosti! :)). Jos sinulla ei jää paljon ylimääräisiä reunoja, voit myös taitella reunat kakun alle. 






Koristele haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi maalata tai kirjoittaa kakkuun karkkivärillä (muutama tippa vettä, hyppysellinen karkkiväriä). Apuna voit käyttää hammastikkuja, jos sinulta ei löydy pensseleitä.
Paikka mun syrämes: paikan saat sydämeen repimällä päällismassasta pienen tilkun. Värjää tilkku tummemmaksi, ja kiinnitä se hammastikkuompelein sydämeen (painele hammastikulla kaltevasti viiltoja tilkkuun). Jos tilkku ei pysy paikoillaan, liimaa se kiinni tomusokeri-vesiseoksella.

Rypytetty rakkaus: voit rypyttää päällisen reunan ja koristella sen sokerihelmillä. Ripottele lautaselle punaisia ja valkoisia nomparelleja.        

Ihanaa ystävänpäivää kaikille! <3

Rakkaudella,

Paula  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti