lauantai 9. helmikuuta 2013

Tahinikeksit




Tahinia käytetään yleensä hummuksen tekoon, mutta se käy mainiosti myös makeiden safkojen joukkoon. Tahinista tulee kiva pähkinäinen maku. Näihin kekseihin heitin joukkoon myös omenasosetta, jota löysin pakkasesta. Voit käyttää myös tuoretta omenaa raastettuna tai vaikka omenahilloa (näin kekseistä tulee vähän makeampia). 
Nämä leipäset ovat luodut teen seuraksi!


Kekseihin:
150 g margariinia 

100 g tahinia 
2 kananmunaa 
2 dl omenasosetta/omenahilloa/raastettua omenaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniliinisokeria
1 tl suolaa 
6 dl vehnäjauhoja 
cashewpähkinöitä (murskattuna)

Sekoita kuivat aineet kekskenään. Sekoita margariini sokerien kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää tahini vahhdon joukkoon koko ajan vatkaten. Hidasta vatkausta, ja lisää joukkoon omenasose. Lisää lopuksi jauhot taikinan joukkoon. Tee taikinasta kekoja uunipellille, jätä kekojen väliin tilaa, sillä keksit laajenavat uunissa. Koristele roheasti murskatuilla cashewpähkinöillä. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. 

Rakkaudella,

Paula

p.s. kuvan astioita voi käydä ihailemassa lisää osoitteessa: http://www.mustalintu.fi/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti