Tahinia käytetään yleensä
hummuksen tekoon, mutta se käy mainiosti myös makeiden safkojen joukkoon.
Tahinista tulee kiva pähkinäinen maku. Näihin kekseihin heitin joukkoon myös
omenasosetta, jota löysin pakkasesta. Voit käyttää myös tuoretta omenaa
raastettuna tai vaikka omenahilloa (näin kekseistä tulee vähän makeampia).
Nämä leipäset ovat luodut teen seuraksi!
Kekseihin:
150 g margariinia
100 g tahinia
2 kananmunaa
2 dl omenasosetta/omenahilloa/raastettua omenaa
2 dl sokeria
2
dl siirappia
2 tl ruokasoodaa
2 tl
vaniliinisokeria
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
cashewpähkinöitä (murskattuna)
Sekoita kuivat aineet kekskenään.
Sekoita margariini sokerien kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat
vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää tahini vahhdon joukkoon koko ajan
vatkaten. Hidasta vatkausta, ja lisää joukkoon omenasose. Lisää lopuksi jauhot
taikinan joukkoon. Tee taikinasta kekoja uunipellille, jätä kekojen väliin
tilaa, sillä keksit laajenavat uunissa. Koristele roheasti murskatuilla cashewpähkinöillä. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa
noin 8-10 minuuttia.
Rakkaudella,
Paula
p.s. kuvan astioita voi käydä ihailemassa lisää osoitteessa: http://www.mustalintu.fi/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti