lauantai 16. helmikuuta 2013

Suklaajuustokakku

Tähän ohjeeseen tarvitset noin 12 kappaletta syntisiä suklaakeksejä. Jos et halua leipoa pohjakeksejä itse, voit ostaa kaupasta suklaakeksejä. Mitä suklaisempia, sen parempi! 
Mun on myönnettävä, että en käyttänyt tässä ohjeessa itse ollenkaan juustoa, koska sitähän ei tekohetkellä jääkaapista löytynyt. Korvasin tuorejuuston rahkalla. Makutestissä rahkaversio sai hyväksynnän, joten voit hyvin käyttää sitäkin. Tuorejuustolla saat kakkuun entistä pehmeämmän ja täyteläisemmän maun.

Kakkuun:
12 kpl syntisiä suklaakeksejä
50 g margariinia tai voita sulatettuna

2 valkuaista 
2 keltuaista 
1 dl sokeria 
2 dl kuohukermaa 
200g maustamatonta tuorejuustoa tai rahkaa
100g suklaata 
2 tl vaniljasokeria 
4 cl vahvaa kahvia (espresso) 
4 cl toffeelikööriä (Baileysiä/rommia)
4 liivatelehteä

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Lisää sulatettu margariini murusten joukkoon ja sekoita. Painele keksit voipaperilla päällystetyn irtokakkuvuoan pohjalle. Jos käytät laakeaa vuokaa, voit tarvita enemmän pohjakeksejä ja sulatettua margariinia. Tästä määrästä tulee paksu pohja halkaisijaltaa 18 cm vuokaan. Nosta pohja kovettumaan jääkaappiin. 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Tarvitset kolme kulhoa, joissa vatkaat erikseen keltuaiset, valkuaiset ja kermavaahdon. Aloita vatkaaminen valkuaisista, sillä niihin tarvitset puhtaat vatkaimet, jotta valkuaiset vaahtoutuisivat kunnolla. Lopuksi kaikki aineet yhdistetään keltuaisten joukkoon, joten vatkaa keltuaiset isossa kulhossa.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita se keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää perään tuorejuusto tai rahka ja sekoita. 
Nosta liivatelehdet kylmästä vedestä ja sekoita ne kuuman kahvin joukkoon. Sekoita kahvi keltuaismassaan. Yhdistä loputkin aineet keltuaisten joukkoon. Nostele kerma ja valkuaiset varovasti massan joukkoon, jotta täytteestä tulisi kuohkeaa. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa päällystettynä (elmukelmu/ folio/ lautanen) 3-4 tuntia tai yön yli.

Jos haluat, koristele kakku maustetulla kermavaahdolla (2dl). Laitoin kermavaahdon joukkoon toffeelikööriä noin 6 cl vatkauksen loppuvaiheessa. Voit maustaa vaahdon myös esimerkiksi Baileysillä tai rommilla.
Kouho kermavaahto pursotuspussiin ja pursota kakun päälle isoja vaahtopäitä. Sihdittele lopuksi kaakaojauhetta kakun päälle.

Tämä kakku vaatii kyytipojaksi kupillisen vahvaa kahvia tai lasillisen hyvää jalkiruokaviiniä.

Rakkaudella,

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti