maanantai 4. maaliskuuta 2013

Chocomuffs

Näitä voisi syödä vaikka koko pellillisen, nam! Jos olet suklaa-fani, these babies are made for you! Nämä kakkuset ovat gluteenittomia, joten vatsavaivoja ei pitäisi kenenkään näiden takia kärsiä (paitsi jos ahmit sen koko pellin itseksesi :D). 
Jos haluat gluteenittoman lisäksi laktoosittoman version, tarkista, että käytät laktoositonta suklaata, voita ja tuorejuustoa. 

Kakkuihin:
2 munaa
2 dl sokeria
3 dl gluteenittomia jauhoja (Provena, puro oat)
1 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl vaniliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
100 g suklaata (rouhittuna)
60 g voita (sulatettuna)
1 prk lasten päärynäsosetta (esim. Muksu)
0,5 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon myös rouhittu suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää loput aineet vaahdon sekaan, ja sekoita varovasti  koko taikina sekaisin. Jos käytät monitoimikonetta, käytä taikinavatkainta sekoittamiseen pienellä teholla. Jos et omista monitoimimasiinaa, pese kädet ja sekoita taikina paljain käsin tasaiseksi. Näin taikina pysyy kuohkeana. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10-12 minuttia.

Kuorrutus:
125 g maustamatonta tuorejuutoa
50 g voita (huoneenlämpöisenä)
5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
pari tippaa rommiaromia

Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja rommiaromi ja sekoita. Tuuttaa kuorrutus pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden kakkujen päälle. Voit koristella kakkuset lopuksi nomparelleilla, jos haluat.

Herkuttele kera ystäväin!

Rakkaudella,

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti