sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Keväiset kuppikakut



Yllättäen innostuin jälleen leipomaan cupcakeseja. Tällä kertaa innostuksen syynä olivat äidin tuliaisiksi tuomat minimuffinssivuoat. Mokomat olivat niin söpöjä, että oli pakko leipoa niihin heti jotain. Pääsiäisen kunniaksi halusin käyttää mausteena edelleen vain keltaista, eli mitä tahansa hedelmää, joka on kellertävää. Näiden kakkujen makumaailma syntyi banskusta, aprikoosista ja appelsiininkuoresta. 

Kakkuihin:
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl vaniliinisokeria
50 g manteleita, rouhittuna
appelsiininkuori, raastettuna
1 dl kermaa
60 g voita, sulatettuna
1 dl hedelmiä soseena (esim. ½ banaani ja 5 aprikoosin puolikasta)

Sekoita kuivat aineet ja raastettu appelsiinin kuori keskenään. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi. Kun vaahto on vaaleaa ja paksua, lisää joukkoon kerma, sula voi ja soseutetut hedelmät, ja sekoita varovasti. Lisää lopuksi jauhot taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 8-10 minuuttia (riippuen muffinssivuokien koosta). Jos käytät minimuffinssivuokia, tarkkaile muffareita koko paiston ajan, jotta pikkuiset eivät palaisi uunissa.


Kuorrutukseen:
125 g maustamatonta tuorejuutoa
50 g voita (huoneenlämpöisenä)
5 dl tomusokeria
Raastettu sitruunankuori
pari tippaa sitruunanmehua

Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu ja sekoita. Tuuttaa kuorrutus pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden kakkujen päälle. Koristele kakkuset lopuksi värikkäillä nomparelleilla.

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti