sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Banoffee pie

Asuin pari vuotta sitten Skotlannissa, ja siellä työskentelin italialaisessa ravintolassa tarjoilijana. Tässä kyseisessä ravintolassa oli aivan mieletöntä banoffee-piirakkaa. En ollut koskaan aikaisemmin kuullut moisesta piirakasta, mutta voin sanoa, että ravintolassa työskentelyni aikana tutustuin tähän piirakkaan oikein perin pohjin! Nimikin on mulle mieluinen, koska se on väännös kahdesta kakun tärkeimmästä ainesosasta: banaanista ja toffeesta. Mullahan on pieni taipumus väännellä näitä yhdistelmiä :)
Näin kaupassa taannoin, että hyllyllä komeili condensed milk- purkki, joten nappasin sen mukaani, jotta voisin tehdä tätä taivaallista piirakkaa myös kotona. 
Kaiken herkkumahtavuuden lisäksi tätä piirakkaa on vaarallisen helppo tehdä ihan ite!

Banoffee pie:
300 g digestive-keksejä
100 g voita sulatettuna
397 g (= 1prk) condensed milk (tiivispakattua maitoa), sweetened
1 dl fariinisokeria
100 g voita
2-3 banaania (riippuen koosta)
2,5 dl Flora vispikermaa
100 g mastamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl tomusokeria
50 g tummaa suklaata 

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sula voi keksien sekaan. Painele tahna leivinpaperilla päällystetyn kakkupohjan päälle. Painele pohja niin, että se nousee myös vähän reunoille. Nosta jääkaappiin kovettumaan. Tee toffee: laita fariinisokeri ja voi kattilaan ja kuumenna liedellä. Hämmentele kunnes sokeri on sulanut voin joukkoon. Lisää condensed milk ja anna kiehahtaa nopeasti (seoksesta tulee paksua ja tahmeaa, toffeeta). Kaada toffee keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin kovettumaan pariksi tunniksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tomusokeri, vaniliinisokeri ja tuorejuusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pilko banaanit siivuiksi ja lado ne toffeen päälle niin, että koko kakun pohja peittyy. Lätki lopuksi vispikermavaahto banskujen päälle (jos haluat huolitellumman lopputuloksen, voit pursottaa kerman kakun päälle). Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Viimeistele kakku suklaaristikolla. Voit myös raastaa suklaan kakun päälle.

Varoitus: tämä kakku katoaa parempiin suihin hetkessä!

Rakkaudella,
Paula

1 kommentti:

  1. Hei, eksyin sattumalta blogiisi. Upeita reseptejä! Erityisesti tämä ja viikunapiirakka menee hetimiten testiin :) Ei haittaisi, vaikka kuvia olisi enemmän, että teko helpottuisi :P
    PS. Olit kyllä ehdoton Master Chef -lemppari! Ja tipahdit aivan typerässä kisassa buu :(

    VastaaPoista