lauantai 2. maaliskuuta 2013

Pähkinäpiirakka

Go nuts about nuts!
Tätä piirakkaa piti tehdä, koska komia puoliskoni on ihan hulluna pähkinöihin. Piti kokeilla, että millaisen piirakan niistä saisi kyhäiltyä.
Lopputulos sai approved-nyökkäilyjä (mieli saattaa tosin muuttua, kun siippani huomaa, että käytin kaikki pähkinävarastomme piirakkaan...). Tästä ohjeesta riittää kahdeksalle herkkusuulle, mutta jos joukossanne on pähkinähulluja, varaa heille ihan oma piirakka!

Tarvitset:
150 g voita (normaalisuolaista)
1 dl ruokosokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
100 g sitruunatuorejuustoa

Päälle:
200 g pähkinöitä (pähkinäsekoitus)
2 munaa
1 sitruuna
1,5 dl ruokosokeria (tai intiaanisokeria tai fariinisokeria)
1 rkl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna, ja vatkaa sekaisin. Lisää tuorejuusto, vehnäjauhot ja suola (sekoita suola jauhojen joukkoon) ja vaivaa tasaiseksi massaksi. Voit nostaa taikinan lepäämään hetkeksi jääkaappiin. Sekoita päällisen aineet sekaisin. Raasta sitruunasta myös kuori joukkoon. 
Ota pohjataikina jääkaapista, ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille (24 cm vuoka). Jos taikina tarttuu käsiin, dippaile kättäsi välillä vehnäjauhoihin. Kaada päällinen pohjan päälle ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa 30-40 minuuttia. Jos päällinen alkaa tummentua liikaa paiston aikana, voit vuorata piirakan foliolla ja jatkaa paistamista. Mitä kauemmin paistat piirakkaa, sen kuivemmaksi pohja muuttuu, ja sen pähkinäisempi (eli parempi) maku siihen tulee.

Hyviä herkkuhetkiä!

Rakkaudella,
Paula

p.s. kuvan astiat ( ja paljon muuta) löytyy täältä: http://www.mustalintu.fi/mustalintutuotte.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti