Kuvassa
kuppikakun reuna näyttää palaneelta, mutta se oli vaan vähän tummunut paistossa. Pohja ei siis ole ruskea! :D
Pohjiin (14 keskikokoista):
2 kananmunaa
2 dl sokeria
60 g margariinia sulatettuna
1 dl maitoa (tai kermaa)
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
50
g valkosuklaata
1 lime (mehu ja kuoret)
2 tl vaniliinisokeria
Sekoita kuivat aineet, rouhittu valkosuklaa ja limen raastettu kuori keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito tai kerma ja sulatettu margariini munien sekaan. Lisää lopuksi jauhoseos taikinaan. Sekoittele taikina tasaiseksi. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 8-10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hyvin.
Kuorrutukseen:
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl
vettä
1 dl sitruunan- ja limenmehua
limekuori raastettuna
50 g valkosuklaata
Purista limestä ja sitruunasta mehut kattilaan. Raasta limestä mukaan myös kuori. Mittaa kattilaan vesi, jauhot ja sokeri ja sekoita. Lämmitä seosta liedellä kunnes siitä tulee tömäkkää (saa olla melkein liisterimäistä!). Lisää valkosuklaa kuuman kiisselin joukkoon. Jäähdytä kiisseli täysin kylmäksi ennen käyttöä.
250 g margariinia
1 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
pari tippaa limemehua
Mittaa margariini, tomusokeri ja vaniliinisokeri kulhoon ja lisää mukaan jäähtynyt kiisseli. Vatkaa ainekset vaaleaksi, kuohkeaksi ja tasaiseksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista, ja tipauttele joukkoon muutamat tipat limemehua. Kauho valmis kuorrute pursotuspussiin ja pursota kuppikakut haluamallasi tavalla. Väritä kakut lopuksi vielä raastetulla limenkuorella.
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti