perjantai 25. tammikuuta 2013

Mansikka-valkosuklaa cupcakes



Mistä tietää, että kesän odotus on alkanut? 
No siitä, kun alkaa himoita kesäisiä makuja! Pakko saada mansikkaa! Toivottavsti nämä kakkuset toisivat edes pilkahduksen lämpöä meidän päiviin.
Väsäsin tätä ohjetta varten mansikkakiisselin, jonka ohjeen postailin aikaisemmin. Taikinaan voi toki käyttää valmistakin kiisseliä, jos sellaista sattuu kaapista löytymään. 

Taikinaan:
2 munaa
1,5 dl sokeria 
2 dl mansikkakiisseliä*
0,5 dl maitoa 
2, 5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl vaniliinisokeria

*kiisselin ohjeen löydät kohdasta Täytteet/kiisselit/päälliset/kuorrutukset

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää maito ja kiisseli, ja sekoita varovasti joukkoon. 
Jos haluat, että mansikkakiisselissä ei ole sattumia, vedä mansikkakiisseli tehosekoittimessa tasaiseksi. Jätin kiisseliin kokonaiset mansikat, ja mielestäni oli ihan kiva, kun muffareissa oli makeita yllätyksiä!
Sekoita kuivat aineet varovasti taikinan sekaan. 

Jaa taikina 12 muffinivuokaan, ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 12 minuuttia. 

Suosittelen, että tarkkailet uunisi käyttäytymistä paistamisen aikana. Usein paistoajat ovat viitteellisiä, sillä joissain uuneissa saattaa olla esimerkiksi vikaa eristyksissä (kuten omassa aikaisemmassa uunissani). Osa uuneista taas paistaa epätasaisesti, ja peltiä pitää käännellä paiston puolivälissä.

Kreemi:
Tämä päällinen on napattu talteen entisen kämppikseni kakkukirjasta. Tämä vie kielen mennessään!


125 g voita 
75 g tomusokeria 
100 g valkosuklaata 
2 keltuaista

Sulata valkosuklaa mikrossa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon. Lisää lopuksi valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. Mulla oli tarkoituksena pursotella tämä päällinen kakkusten päälle, mutta olin fiksuna likkana heittänyt kuorrutteen jääkaappiin kovettumaan. No, kyllähän se kovettui, vähän liikaakin! Ei tullut ihan tasaista jälkeä, joten vetelin tahnan tasaiseksi muffinien pintaan. Koristeina käytin kuivattuja mansikoita ja valkoisia koristekuulia.

Kahvikuppi käteen, kuppikakku suuhun, ja ei muuta kun kesää odottelemaan! :)

Rakkaudella,

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti