Tänään teki mieli tehdä jotain talvista ja pirteää. Pienen pähkäilyn jälkeen syntyivät pirteät kokokuukit. Näistä pitäis mennä ihan sekaisin! :)
Kookos tuo kekseihin pehmeyttä, ja kivan lumisen ulkonäön! Lime taas raikastaa keksejä ja antaa pehmeälle kookokselle kepeän potkun. Nämä keksit toimivat niin lastenkutsuilla kuin vanhempien kahvipöydässä.
Toivottavasti tykkäätte!
Kekseihin (n. 25 keskikokoista keksiä):
100 g huoneenlämpöistä margariinia tai suolatonta voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3,5 dl gluteiinittomia jauhoja (Provena,wholegrain oat flour)
1,5 dl kookoshiutaleita (paahda kuivalla pannulla kullankeltaiseksi)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 limenmehu ja -kuori
Päälle:
100 g suklaata
1,5 dl
kookoshiutaleita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa
sokeri ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi, lisää muna hiljalleen joukkoon
vatkaten. Lisää limenkuori ja –mehu seoksen joukkoon ja sekoita varovasti
joukkoon. Lisää lopuksi jauhoseos ja vatkaa nopeasti joukkoon. Nostele
taikinasta teelusikoilla pyöreitä kekoja leivinpaperille. Jätä kekojen väliin
hieman tilaa, sillä keksit laajenevat uunissa. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista keksejä noin 9
minuuttia. Tarkkaile keksejä koko ajan, etteivät ne palaisi. Jos teet pienempiä
keksejä, vähennä paistoaikaa muutamalla minuutilla. Nosta keksit jäähtymään.
Sulata suklaa joko vesihauteessa
tai mikrossa. Dippaa jäähtyneitä keksejä osittain suklaassa, ja ripottele
päälle kookoshiutaleita. Anna suklaan kovettua keksin pintaan.
VINKKI: Jos haluat kekseihin
vielä talvisempaa lookia, käytä maitosuklaan sijasta valkosuklaata.
Hyviä herkkuhetkiä!
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti