lauantai 5. tammikuuta 2013

Pirteät kokokuukit (gluteeniton)



Tänään teki mieli tehdä jotain talvista ja pirteää. Pienen pähkäilyn jälkeen syntyivät pirteät kokokuukit. Näistä pitäis mennä ihan sekaisin! :)
Kookos tuo kekseihin pehmeyttä, ja kivan lumisen ulkonäön! Lime taas raikastaa keksejä ja antaa pehmeälle kookokselle kepeän potkun. Nämä keksit toimivat niin lastenkutsuilla kuin vanhempien kahvipöydässä. 
Toivottavasti tykkäätte!

Kekseihin (n. 25 keskikokoista keksiä):

100 g huoneenlämpöistä margariinia tai suolatonta voita
1,5 dl sokeria 
1 muna 
3,5 dl gluteiinittomia jauhoja (Provena,wholegrain oat flour)
1,5 dl kookoshiutaleita (paahda kuivalla pannulla kullankeltaiseksi) 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl vaniliinisokeria 
1 limenmehu ja -kuori 



Päälle:


100 g suklaata 
1,5 dl kookoshiutaleita


Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi, lisää muna hiljalleen joukkoon vatkaten. Lisää limenkuori ja –mehu seoksen joukkoon ja sekoita varovasti joukkoon. Lisää lopuksi jauhoseos ja vatkaa nopeasti joukkoon. Nostele taikinasta teelusikoilla pyöreitä kekoja leivinpaperille. Jätä kekojen väliin hieman tilaa, sillä keksit laajenevat uunissa. Kuumenna uuni  200 asteeseen ja paista keksejä noin 9 minuuttia. Tarkkaile keksejä koko ajan, etteivät ne palaisi. Jos teet pienempiä keksejä, vähennä paistoaikaa muutamalla minuutilla. Nosta keksit jäähtymään. 


Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa jäähtyneitä keksejä osittain suklaassa, ja ripottele päälle kookoshiutaleita. Anna suklaan kovettua keksin pintaan. 


VINKKI: Jos haluat kekseihin vielä talvisempaa lookia, käytä maitosuklaan sijasta valkosuklaata.


Hyviä herkkuhetkiä!


Rakkaudella,


Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti