lauantai 12. tammikuuta 2013

Chilinen rommipommi

Seuraava drinkki on omistettu kaikille lenssusta kärsiville rommisiepoille. ..Tai sitten ihan vaan siepoille.
Olen jo pitkään valmistanut juomaa, jota lipittelen aina flunssaisena. Se avaa kivasti hengitysteitä ja maistuukin melkoisen hyvältä. Tein tuosta kyseisestä juomasta pienen variaation, ja siitä kehkeytyikin melkoisen kipakka drinkki. Voin sanoa, että nenän tukkoisuus helpottaa tätä lipitellessä ihan huomattavasti. Ja jos ei muuta, ainakin mieli muuttuu tämän drinkin myötä iloisemmaksi! :)

Drinkin tekoon tarvitset tulisen sitruunaliemen:

3 dl vettä
1 sitruuna kuorineen
2 dl sokeria
1 habanero 

Kuori sitruunankuori kattilaan ja purista sitten sitruunanmehu joukkoon. Laita kattilaan muutkin ainekset ja anna liemen kiehua matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jos et halua liemestä liian tulista, voit lisätä habaneron liemeen vasta kiehuttelun lopussa. Vaihtoehtoisesti voit maistella lientä, ja nostaa habaneron pois, kun liemessä on mielestäsi mukava potku. Huomio, että tulisuus lieventyy, kun sekoitat liemen drinkin joukkoon. Siivilöi liemi pulloon ja säilytä jääkaapissa (sitruunaliemi säilyy kaapissa tiivistemehun tapaan).

Drinkki:

12 cl appelsiinimehua
4 cl sitruunalientä
5 cl tummaa rommia
jääpaloja

Kaada ainekset shakeriin ja hetkuta ainekset sekaisin jääpalojen kanssa. Siivilöi jäillä täytettyyn lasiin. Nauti yksin tai seurassa, flunssaisena tai ihan muuten vaan.

Rakkaudella,

Paula

p.s. tänne loppuun laitan vielä sen perinteisen flunssantappajan ohjeen (holiton):

sitruunanmehua
hunajaa
kanelia
chiliä/mustapippuria
inkivääriä
kiehuvaa vettä

Heitä kaikki aineet kuppiin, kaada päälle kiehuva vesi ja sekoittele. Nauti juoma kuumana. Juomaan löytyy aika nopeasti oman maun mukaiset mittasuhteet. Jos kaapistasi puuttuu jokin ainesosa, voit korvata sen jollain vastaavalla, tai jättää sen kokonaan pois. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti