maanantai 28. tammikuuta 2013

Mansikka-valkosuklaajuustokakku

Mun veljen vaimo pääsi ripiltä pari viikkoa sitten, ja viime viikonloppuna vieteltiin rakkaan kälyni rippijuhlia. Olipa muuten hauskimmat ja erikoisimmat rippijuhlat missä olen koskaan ollut! Harvemminpa  rippikoululaiset ovat kolmenkymmenen paremmalla puolen! :)
Minut kutsuttiin juhliin leipuroimaan, ja täältä pesee nyt päivityksiä juhlien antimista. 
Ensimmäisenä kälyni toivelistalta löytyi mansikkainen juustokakku. Koristeet kakun päällä ovat valkosuklaata.

Kakkuun:
300 g keksejä (esim. digestive)
60 g sulatettua rasvaa
200 g raparperi-mansikkarahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
2 keltuaista
2 valkuaista
1 dl sokeria
3 dl mansikkakiisseliä*
1 sitruuna
5 liivatelehteä
*katso ohje kohdasta täytteet/kiisselit/päälliset/kuorrutukset

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Taputtele keksitahna voipaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (18 cm) pohjalle tiiviisti ja nosta kovettumaan jääkaappiin.
Tee täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Sultavalkosuklaa ja lisää se keltuaisten joukkoon vatkaten. Lisää keltuaisseoksen joukkoon mansikkakiisseli ja vatkaa sekaisin. Raasta sitruunankuori seoksen joukkoon. Purista sitruunanmehu kuppiin ja lämmitä se kuumaksi mikrossa. Nosta liivatelehdet veden joukosta, purista niistä ylimääräinen vesi, ja lisää kuuman sitruunamehun joukkoon. Sekoita sitruunanmehu liivatteineen keltuaisseoksen joukkoon. Yhdistä kerma, rahka, tuorejuusto ja keltuaisseos ja vatkaa sekaisin. Nostele valkuaisvaahto lopuksi seoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi (tai yön yli). Kun kakku on hyytynyt valmista päällinen ja koristeet:

2 dl mansikkamehua (tai jotain punaista mehua), voit vahvistaa mehun väriä punaisella karkkivärillä
2 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä kunnes ne ovat pehmeitä. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sekoita kuumaan veteen. Sekoita mehun joukkoon, ja kaada mehu kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Jos teet kakun laakeampaan vuokaan, voit tehdä kiillettä enemmän.

150 g valkosuklaata 
(kultaista karkkiväriä)

Sulata valkosuklaa vesihauteessa, ja tee suklaasta lastuja ja kiekuroita leivinpaperille. Voit käyttää apunasi metallista paistinlastaa ja/tai pursotuspussia. Itse kiekauttelin muodot valuttamalla ohutta suklaanauhaa lusikasta
Kun suklaa on kovettunut, leikkaa isoista levyistä mieleisesi muotoisia paloja kakun koristeeksi. Painele levyt kakun reunoille. Lisää kiekurat ja kiemurat kakun päälle. Koska tämä kakku meni rippijuhliin, väsäsin kakun päälle koristeeksi vielä valkosuklaaristin. Hipsuttelin ristin päälle vähän kultaista karkkiväriä, että se näyttäisi juhlavammalta.
Äidin mielestä kakun koristelusta välittyi merihenkinen tunnelma. Hyvä niin, sillä meidän sukulaiskööri on Kotkasta, juhlakalu mukaan lukien

Kakun koristelun voi tehdä yksinkertaisemminkin jättämällä vaikkapa valkosuklaakoristeet kokonaan pois. Kakku näyttää juhlavalta pelkällä punaisella kiilteelläkin.


Ei muuta kuin suku koolle ja herkut suuhun!

Rakkaudella,

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti