Nyt kaikki pähkinäallergikot
silmät kiinni! Näihin kekseihin tulee nimittäin reilusti suolapähkinöitä. Koska
kekseissä on paljon suolaa, sehän tarkoittaa sitä, että niissä pitää olla myös
paljon sokeria. Tämän takia päätin käyttää tähän reseptiin siirappia; siinä on
vähän stydimpi makeus kuin normaalissa valkoisessa sokerissa. Pähkinöitä
paahdoin vähän liedellä, notta niihin tulisi syvempi maku. Viime viikolla
vinoilin äidille, kun se paahteli pähkinöitä tosi varovasti matalalla lämmöllä..
Olisi ollut mamman tapa ehkä ihan paikallaan, koska poltin ensimmäisen
pähkinäsatsin ihan täysin. Ei muuta kun uudet pähkinät tulille, ja tällä kertaa
vähän miedommille sellaisille..;)
noin 24 keskikokoista keksiä:
150 g margariinia
1,5 dl
siirappia
0,5 dl ruokosokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kauraleseitä
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1,5 dl
suolapähkinöitä paahdettuna
100 g (tummaa)suklaata
Murskaa paahdetut pähkinät
blenderissä hienoksi jauheeksi (voit jättää vähän purutuntumaa, mutta katso,
ettei rouheessa olisi liian suuria sattumia). Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita
suklaa, pähkinäjauhe (-rouhe) ja jauhot keskenään. Vatkaa margariini ja sokerit
vaahdoksi tehosekoittimella. Lisää joukkoon kananmuna ja jatka sekoittamista.
Lisää lopuksi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Älä vaivaa
taikinaa liikaa, ettei se sitkostuisi. Muotoile taikinasta pötkö kelmuun (jos
taikina tarttuu sormiin, dippaile sormia jauhoihin) ja nosta pötkö hetkeksi
jääkaappiin kovettumaan. Näin taikinasta on helpompi leikata samankokoisia
paloja pellille. Paista keksejä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 8 minuuttia
(huomaa, että paistoaika riippuu siitä, minkä kokoisia keksejä teet).
Näiden tekeminen on ihan Peanuts! :)
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti