perjantai 5. huhtikuuta 2013

Peanut cookies



Nyt kaikki pähkinäallergikot silmät kiinni! Näihin kekseihin tulee nimittäin reilusti suolapähkinöitä. Koska kekseissä on paljon suolaa, sehän tarkoittaa sitä, että niissä pitää olla myös paljon sokeria. Tämän takia päätin käyttää tähän reseptiin siirappia; siinä on vähän stydimpi makeus kuin normaalissa valkoisessa sokerissa. Pähkinöitä paahdoin vähän liedellä, notta niihin tulisi syvempi maku. Viime viikolla vinoilin äidille, kun se paahteli pähkinöitä tosi varovasti matalalla lämmöllä.. Olisi ollut mamman tapa ehkä ihan paikallaan, koska poltin ensimmäisen pähkinäsatsin ihan täysin. Ei muuta kun uudet pähkinät tulille, ja tällä kertaa vähän miedommille sellaisille..;)

noin 24 keskikokoista keksiä: 
150 g margariinia 
1,5 dl siirappia
0,5 dl ruokosokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kauraleseitä
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1,5 dl suolapähkinöitä paahdettuna
100 g (tummaa)suklaata 
Murskaa paahdetut pähkinät blenderissä hienoksi jauheeksi (voit jättää vähän purutuntumaa, mutta katso, ettei rouheessa olisi liian suuria sattumia). Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita suklaa, pähkinäjauhe (-rouhe) ja jauhot keskenään. Vatkaa margariini ja sokerit vaahdoksi tehosekoittimella. Lisää joukkoon kananmuna ja jatka sekoittamista. Lisää lopuksi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Älä vaivaa taikinaa liikaa, ettei se sitkostuisi. Muotoile taikinasta pötkö kelmuun (jos taikina tarttuu sormiin, dippaile sormia jauhoihin) ja nosta pötkö hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Näin taikinasta on helpompi leikata samankokoisia paloja pellille. Paista keksejä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 8 minuuttia (huomaa, että paistoaika riippuu siitä, minkä kokoisia keksejä teet). 
Näiden tekeminen on ihan Peanuts! :) 


Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti