perjantai 30. elokuuta 2013

Helppo hapanleipä

Tämä on huijausta! Mulla ei ole hapanleivän juurta, joten jouduin oikomaan tieni onneen.. Onneksi jääkaapissa oli vähän rahkaa, jolla sain hapatettua leivän. Ei tämä sitä iha ihteesä ole, mutta ajaa asian, ja maistuu hyvältä!

Kolme pientä leipää:

5 rkl rahkaa
6 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt tuorehiivaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
2  tl suolaa
3 tl sokeria
p.s. kun leivot leipää, ole kärsivällinen..
Sekoita rahka, vesi ja  hiiva keskenään. Lisää joukkoon 5 dl vehnäjauhoja, ja anna juuren paisua hetki (min. 15 minuuttia). Sekoita taikinaan suola, sokeri ja loput jauhot. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoilta, ja se tuntuu kimmoisalta. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Vaivaa taikinasta ilma pois, ja jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osat leipien muotoon. Anna leipien kohota vielä pellillä liinan alla kunnes uuni on lämmin. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna leipien jäähtyä. 
Sipaise päälle voita, ja nautiskele ihan vaan sellaisenaan.

Rakkaudella,
Paula


..se palkitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti