sunnuntai 25. elokuuta 2013

Vadelma- suklaakerroskakku

Pitkästä aikaa alkoi taas kakuttaa. Ja silloin kun kunnon kakutus iskee päälle, niin kakkuahan on tehtävä! Tähän herkkuun oli tarkoitus tulla vielä kaunis tummanpunainen kiille päälle, mutta koska vieraamme saapuivat paikalle jo odotettua aiemmin, ei kakun päällimmäinen kerros ehtinyt hyytyä niin paljon, että sen päälle olisi voinut kiillettä kaataa. Kiille puuttuu siis tuosta kuvastakin.. Anna sinä kuitenkin kakullesi kunnon hyytymisaika, jotta saat tehtyä siihen vielä kauniin loppusilauksen. 

Kakkuun:
1 annos suklaakakkupohjaa
1 annos vadelma- mustaherukkamoussea

Kostutukseen:
6 cl kirsikkalikööriä
0,5 dl vettä

Koristeluun:
Tummaa suklaata

Tee kakkupohja ja mousse ohjeiden mukaan. Leikkaa suklaakakkupohja vaakatasossa neljään osaan. Kasaa kakku samaan irtopohjavuokaan jossa teit kakkupohjan. Vuoraa vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Leivinpaperi saa nousta vuoan reunoilta vähän yli, sillä kakku saattaa olla hieman korkeampi kuin vuoan reunat. 
Sekoita vesi ja likööri. Laita vuoan pohjalle kerros suklaakakkua ja kostuta sitä hieman laimennetulla liköörillä. Kaada päälle 1/4 osa moussesta. Tee sama kaikille kerroksille. Kakun viimeinen kerros on moussea. Peitä kakku ja laita se jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi. Kun kakun päällimmäinen kerros on hyytynyt, kaada sen päälle kiille. Anna hyytyä. Sulata suklaa ja valuta sitä lusikalla kakun päälle.

Nautitaan kera tummapaahtoisen kahvin.

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti