torstai 22. elokuuta 2013

Jyväinen vuokaleipä (protskuleipä)

Jos olet kyllästynyt puputtamaan vaaleaa pullamössöleipää ja haluat hieman ruista ranteeseen, niin tässä sinulle hyvä leipäresepti. Tämän leivän valmistus käy käden käänteessä! 

Leipään (yksi iso vuokaleipä):
2,5 dl grahamjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl suolaa
1 dl maitorahkaa
2 dl vettä
2 kananmunaa
2 rkl maapähkinävoita
1 dl sokeroimatonta omenasosetta
2 rkl oliiviöljyä
(2 tl steviaa tai ruokosokeria)

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita rahka veden joukkoon ja sekoita kuiviin aineisiin. Lisää omenasose, maapähkinävoi ja munat. Sekoita. Voitele leipävuoka oliiviöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa noin tunti.

Vinkki: voit käyttää taikinaan siemenien sijasta myös rouhittuja pähkinöitä. Omenasoseen voit korvata vaikkapa porkkanaraasteella.

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti